Magazin

Firmele familiei Cioaba, acuzate de evaziune fiscala si cecuri fara acoperire

Publicat: 25 aug. 2013
1

Sighisoara Cioaba detine mai multe firme care au datorii de sute de mii de lei, sustine Romania TV. Mai mult, potrivit site-ului antitepari.ro, firmele acesteia au fost implicate in evaziune fiscala si au efectuat plati cu cecuri fara acoperire.

Sighisoara Cioaba are patru firme care au facut evaziune fiscala si nu au platit datoriile catre stat. Prima este „Industria Bronzului & Euro Paleti” SRL Sibiu care are ca obiect principal de activitate turnarea metalelor neferoase usoare. La aceasta firma, Sighisoara este asociat majoritar. Datoriile acumulate la stat erau la 30 iunie 2013 de 844 lei. Antitepari.ro sustine ca suma cuprinde o componenta de evaziune fiscala printr-un stopaj la sursa de 325 de lei.

In plus, firma a fost raportata cu doua cecuri fara acoperire care au dus la un refuz de plata in valoare de aproape 26.000 de lei.

O alta firma, aceleasi probleme. La Industria Bronzului si Neferoase SRL Sibiu datoriile acumulate catre stat insumeaza 160.000 lei. Din aceasta suma, aproape 14.000 de lei reprezinta evaziune fiscala prin stopaj la sursa. Pentru a recupera banii datorati, Directia Generala a Finantelor Publice Sibiu a cerut declansarea insolventei.

Remat Sibiu este cea de-a treia dintre firmele cu probleme ale Sighisoarei Cioaba. Aceasta firma are doua cecuri fara acoperire. Suma totala refuzata la plata este de 13.300 de lei. Datoria acumulata la stat pana la 30 iunie 2013 este de 7 ori mai mare – 100.000 de lei. Stopajul la sursa – 428 de lei.

La „Best Star Nef” SRL Sibiu, care este in faliment, Sighisoara a fost unic asociat. La 13 mai 2013 creantele ajungeau la 257.000 lei.

Comentarii
Adauga un comentariu