News Flash:

Firmele iesene revin in forta

24 Iulie 2006
1366 Vizualizari | 0 Comentarii
•Ceramica SA a revenit in forta dupa ce a fost suspendata pentru trecerea pe Sistemul Arena al Bursei de Valori Bucuresti, inregistrand o crestere de 9,02 la suta in cursul saptamanii trecute, pretul unei actiuni ajungand la 25.600 lei (2,56 RON) •Asa cum a obisnuit, Antibiotice SA a fost din nou intre primele firme tranzactionate pe piata de capital, cu oscilatii dupa cursul pietei si un volum de peste 4 miliarde lei (400 mii RON)

Piata de capital a pornit saptamana de tranzactionare pe minus, chiar puternic pe minus la un moment dat, la inceputul sedintei. In partea a doua a zilei insa, preturile si-au revenit, evolutiile actiunilor s-au schimbat, intreaga piata de capital trecand pe plus. Volumul a fost destul de bun, SIF 5, SIF 2, Rompetrol SA, au atras atentia prin volatilitate si BRD prin aprecierea buna de la sfarsitul zilei. Dupa o zi de deschidere buna, piata a pastrat o scadere usoara la unii, in timp ce pe SIF au fost observate corectii usoare. BRD a atras atentia printr-o crestere foarte buna. Mijlocul saptamanii in schimb a adus minusuri de aproape doi la suta pe intreaga piata. Acest lucru a adus finalul unei saptamani extrem de linistite, cand BRD, Petrom SA si Rompetrol SA au trecut pe minus. Prima sesiune de tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a saptamanii care a trecut a avut cresteri pe trei dintre cei patru indici bursieri. Оn topul celor mai tranzactionati emitenti s-a plasat Zentiva SA Bucuresti, fosta Sicomed SA, cu un total de 30 miliarde lei (3,03 milioane RON) si un volum de doua milioane actiuni. Ultimul pret de tranzactionare a fost, insa, tot de 15.500 lei (1,55 RON) pe actiune, la fel ca saptamana trecuta.

Firmele iesene

Asa cum a obisnuit, Antibiotice SA a fost din nou in primele firme tranzactionate pe piata de capital, cu oscilatii dupa cursul pietei si un volum de peste 4 miliarde lei (400 mii RON). Pretul a avut o variatie destul de spectaculoasa, de la 13.500 lei (1,35 RON), la 13.900 (13,9 RON) in cursul saptamanii. O crestere conjuncturala, spectaculoasa, a avut loc si la SC Alimentara SA Iasi, care a crescut in prima zi a saptamanii cu nu mai putin de 300 la suta, ajungand la 20 mii lei (2 RON) pe actiune, cu un numar de 10 mii de actiuni tranzactionate. Acelasi scenariu si in cazul SC Mittal Steel SA Iasi, care a urcat cu 19,60 la suta, tot in urma unei zile de tranzactionare, singura din saptamana pentru firma ieseana, in care trei tranzactii au adus un volum de 62 milioane lei (6.200 RON) si cresterea mentionata. Prin aceasta tranzactie, actiunile emise de Mittal Steel SA Iasi au revenit dupa o perioada de scaderi drastice si tranzactii care nu au convins investitorii. Ceramica SA a revenit in forta dupa ce a fost suspendata pentru trecerea pe Sistemul Arena al Bursei de Valori Bucuresti, inregistrand o crestere de 9,02 la suta in cursul saptamanii trecute, pretul unei actiuni ajungand la 25.600 lei (2,56 RON). Aceeasi situatie a putut fi observata si in cazul Unirea SA Iasi, care a realizat o crestere cu 21 la suta in ultima luna, de la 1.500 lei (0,15 RON), la 1.800 lei (0,18 RON).

Sfarsitul de saptamana

Daca inceputul de saptamana a fost ceva mai moderat, ultima sedinta de tranzactionare a adus o crestere pentru toti indicii bursieri. Cu toate ca nu este vorba de aprecieri spectaculoase, acest rezultat reprezinta un adevarat eveniment pentru perioada de corectii negative оn care se afla BVB. Sectorul bancar a fost ocolit, pe finalul saptamanii de cresteri, titlurile Bancii Transilvania depreciindu-se cu 0,57 la suta, pana la pretul de 8.650 lei (0,8650 RON) actiune, iar titlurile BRD au scazut cu 0,65 la suta, ajungand la cursul de 154 mii lei (15,40 RON) pe actiune. Оn sectorul petrolier, cresterile au fost de peste un punct procentual, respectiv de 1,44 la suta pentru titlurile Petrom SA, care au оncheiat saptamana la 4.920 lei (0,492 RON) pe actiune, si de 1,78 la suta pentru titlurile SC Rompetrol Rafinare SA Constanta, care au ajuns la 687 lei (0,0687 RON) pe actiune. Оn sectorul financiar, cea mai mare crestere, de 3,17 la suta, a fost оnregistrata de titlurile SIF 5 Oltenia, acestea оncheind la 19.500 lei (1,95 RON) pe actiune.
Gelu JIREGHIE
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1243 (s) | 24 queries | Mysql time :0.015148 (s)