News Flash:

Firmele isi pot amana datoriile la stat mai usor

7 Ianuarie 2010
1220 Vizualizari | 0 Comentarii
Directia Generala a Finantelor Publice Judetene Iasi
Anul acesta incepe cu un moment de respiro pentru mediul de afaceri iesean. Un ultim comunicat dat de Directia Generala a Finantelor Publice Judetene (DGFPJ) Iasi arata ca a fost eliminata conditia impusa contribuabililor de a nu inregistra obligatii fiscale restante la data de 30 septembrie 2008. De asemenea, garantiile constituite si/sau bunurile oferite in vederea instituirii masurilor asiguratorii vor fi de 20 la suta din suma amanata la plata si dobanzile datorate pe perioada pasuirii, daca amanarea se acorda pe o perioada de pana la trei luni inclusiv. Beneficiarul va trebui sa garanteze cu 40 la suta din suma amanata la plata si dobanzile aferente daca pasuirea se acorda pe o perioada mai mare de trei luni. Conform reglementarilor initiale, posibilul beneficiar trebuia sa faca dovada ca detine bunuri ce acopereau suta la suta suma pentru care cerea amanare la plata de la DGFPJ Iasi.

Pe langa acestea, s-au adus modificari si conditiilor in care isi pierd valabilitatea amanarile la plata. Mai nou, acestea isi pierd valabilitatea in cazul in care contribuabilul nu isi achita in cel mult 30 zile de la scadenta obligatiile fiscale cu termene de plata incepand cu data emiterii deciziei de amanare la plata. De specificat ca, in cazul in care termenul de 30 zile se implineste dupa data de 20 decembrie, obligatiile fiscale se platesc pana la aceasta data. In plus, legea mai stabileste si faptul ca pe perioada de valabilitate a amanarii la plata, contribuabilii datoreaza o dobanda de 0,05 la suta pe zi. Perioada pentru care se datoreaza aceste dobanzi incepe cu data emiterii deciziei si se incheie la data la care se implineste termenul de amanare sau, dupa caz, data la care inceteaza valabilitatea amanarii. Cererile de amanare la plata a obligatiilor fiscale datorate si neachitate se pot depune pana la data de 30 iunie 2010.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

iasi obligatii fiscale
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2704 (s) | 22 queries | Mysql time :0.147588 (s)