Local

Firmele mici si mijlocii pot obtine credite in conditii mai avantajoase

Publicat: 21 oct. 2016
1
Întreprinderile Mici si Mijlocii vor avea la dispozitie Programul Operational Initiativa pentru IMM-uri (POIIMM), dupa ce a fost adoptat, in data de 19 octombrie, continutul Acordului de Finantare, Acordului între Creditori si Contractului de Gaj. 
 
Initiativa pentru IMM-uri 2014-2020, în valoare de 100 de milioane de euro, este un program destinat sa faciliteze accesul la credite, prin oferirea unei rate de garantare de pâna la 80 la suta. Prin intermediul acestui program se vor acorda garantii neplafonate ce vor avea destinatari finali IMM-urile non-agricole din mediul urban si rural, pentru acele activitati care nu sunt finantate prin Programul National de Dezvoltare Rurala.
 
Instrumentul de garantare neplafonata are ca scop îmbunatatirea accesului la finantare pentru IMM-uri, prin generarea unui numar suplimentar de portofolii de finantare, determinând implicit cresterea numarului de IMM-uri beneficiare de finantare. Utilizarea mai larga a instrumentelor de partajare a riscurilor, precum si folosirea fondurilor UE pentru a garanta partial portofoliile de credite pentru IMM-uri, permite generarea unui efect de pârghie în ceea ce priveste volumul de creditare pentru IMM-uri. Astfel, întreprinderile mici si mijlocii devin mai atractive si mai credibile pentru obtinerea creditelor.
„Acest program cu finantare europeana va acoperi atât regiunea Bucuresti-Ilfov, cât si celelalte sapte regiuni si se estimeaza ca va fi lansat catre IMM-uri începând cu prima parte a anului viitor. Autoritatea de Management a Programului functioneaza la nivelul MDRAP”, au precizat reprezentantii Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri – AIPPIMM.
Adauga un comentariu