Economic Local

Firmele mici și mijlociii primesc până la 50 de mii de euro pentru servicii digitale DLT

Publicat: 14 feb. 2020

În luna februarie a fost lansată o nouă metodă de finanțare destinată firmelor mici și mijlocii. Este vorba despre Programul Orizont 2020 – BLOCKCHERS, un apel de proiecte pentru facilitarea revoluției DLT (tehnologia registrelor distribuite) în rândul IMM-urilor. Beneficiari eligibili ai programului sunt IMM-urile din domeniul tehnologiei care dezvoltă DLT (Digital Ledger Tehnology) pentru alte firme mici și mijlocii.
Un proiect selectat poate primi finanțare de la 3.000 până la 50.000 euro, în funcție de stadiul pe care îl atinge în cadrul programului. Termenul limită de depunere al proiectelor este 13 martie 2020, ora 12:00.
Programul Orizont 2020 este cel mai amplu program de Cercetare și Inovare derulat vreodată de Uniunea Europeană. Aceasta promite mai multe inovații capitale, descoperiri și premiere, aducând ideile mărețe din laboratoare pe piață.

Campanie informativă derulată în regiunea Nord-Est

Până pe 28 februarie 2020, echipele ADR Nord-Est vor fi prezente în fiecare județ din regiune în cadrul unor evenimente de consultare publică dedicate stabilirii viitoarelor priorități de finanțare pentru mediul privat, în perioada 2021-2027. Evenimentul va fi organizat la Iași pe data de 27 februarie 2020, la Universitatea „Gheorghe Asachi”, clădirea TEX1. În această perioadă, România se află în plin proces de negociere a documentelor de programare 2021-2027, a logicii intervențiilor propuse, dar și a arhitecturii viitoarelor programe operaționale. La nivel european, în perioada 2021-2027, accentul va fi pus pe domenii noi pentru România, cum ar fi descoperirea antreprenorială, specializarea inteligentă, facilitarea investițiilor în noile tehnologii, adaptarea întreprinderilor la noile cerințe privind o economie cu emisii scăzute de carbon.

Adauga un comentariu