Local

Fiscul a atras suplimentar 40 de milioane de lei in urma controalelor

Publicat: 01 iun. 2011
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:222949;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Fiscul iesean a atras suplimentar la buget, in primele patru luni ale anului, suma de 40 de milioane de lei. „S-au desfasurat 829 de actiuni de verificare a modului de evidentiere, calculare si plata a obligatiilor fiscale datorate de contribuabili, precum si pentru prevenirea, descoperirea si combaterea actelor si faptelor care au ca efect evaziunea fiscala. Valoarea sumelor suplimentare atrase ca urmare a inspectiilor fiscale efectuate in perioada ianuarie – aprilie 2011 este de 39.888,24 de mii de lei, din care 19.686,44 de mii de lei reprezinta diferente de impozite, taxe si contributii sociale”, a declarat Maria Taran, purtator de cuvant in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Iasi.
Valoarea accesoriilor calculate pentru aceste sume, adica a dobanzilor si penalitatilor, este de 11,4 milioane de lei, iar in cadrul controalelor au fost aplicate 97 de amenzi, in valoare totala de 427,45 de mii de lei. De asemenea, inspectorii fiscali au inaintat 18 sesizari penale pentru continuarea verificarilor si stabilirea persoanelor vinovate, cat si a gradului de participare la infractiune. Valoarea totala a prejudiciului estimat in cazurile pentru care s-au facut sesizari penale este de 18,7 milioane de lei. „Asemenea cazuri s-au constatat la societati comerciale care desfasoara activitate in domenii privind intermedieri in comertul cu diverse produse, comertul cu ridicata al metalelor si minereurilor metalice, comertul cu ridicata al deseurilor si resturilor, lucrari de constructii, comertul cu ridicata al materialului lemnos si al materialelor de constructii, intretinere si reparare autovehicule, silvicultura si alte activitati forestiere”, a precizat Maria Taran.
Tot in primele patru luni ale anului au fost facute si 206 controale fiscale la persoanele fizice, in urma carora s-au constatat diferente de taxe si impozite de 1,5 milioane de lei.

Adauga un comentariu