News Flash:

Fiscul vrea formular unic pentru toate taxele, cu exceptia TVA

3 Aprilie 2010
868 Vizualizari | 1 Comentarii
Contribuabilii ar putea declara toate impozitele si taxele pe care le datoreaza bugetului de stat, cu exceptia taxei pe valoarea adaugata, potrivit unui poriect ANAF. "Agentia Nationala de Administrare Fiscala a elaborat un proiect de act normativ pentru modificarea si completarea modelului unor formulare utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa. Cresterea gradului de conformare a contribuabililor reprezinta un obiectiv important pentru Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) in indeplinirea misiunii sale de colectare a veniturilor bugetare", se arata in comunicatul ANAF. Avand in vedere actualul sistem de declaratii utilizat pentru impozitele si taxele cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa, se propune renuntarea la gruparea obligatiilor de plata in declaratii distincte, in functie de destinatia platii, si declararea acestora in cadrul aceluiasi formular. Astfel, prin formularul 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat", se vor declara toate impoz1itele si taxele datorate la bugetul de stat, pentru care exista obligatie declarativa, potrivit legii, cu exceptia taxei pe valoare adaugata. Totodata, potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.22/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, a fost amanata, pana in anul 2012, aplicarea sistemului de plati anticipate in contul impozitului pe profit prevazut pentru platitorii de impozit pe profit. Astfel, contribuabilii, cu exceptia contribuabililor societati comerciale bancare pentru care sistemul platilor anticipate este aplicabil in continuare, au obligatia de a declara si plati trimestrial impozit pe profit, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului pentru care se efectueaza plata, cu aplicarea dispozitiilor referitoare la impozitul minim din Codul fiscal.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

anca  | #102372
Boc a promis ca va scapa societatile de multimea de declaratii care trebuie depuse la casa de pensii, somaj.casa de sanatate. itm, etc. Declaratia de care vorbiti nu are nici o legatura cu ce a promis Boc, fiindca si asa aceasta era o singura declaratie, ce conteaza daca are o pozitie sau trei? tot trebuie sa stai la rand sa o depui.Bine ar fi fost daca comasa toate declaratiie , respectiv cas somaj, cass, itm bugetul de stat intr-una singura, care sa poata fi depusa prin internet.Asa intradevar usura munca si aveai timp sa te ocupi mai bine de treburile societatii.Dar cum se intampla de obicei, una se spune si alta se face.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1300 (s) | 24 queries | Mysql time :0.015395 (s)