Vegetariene

Fish and chips. Reteta simpla

Publicat: 22 aug. 2019

Englezii sunt vestiti pentru fish and chips, adica o bucata sanatoasa de file de cod, data prin aluat gros si prajita, alaturi de o portie generoasa de cartofi prajiti taiati felii groase. Traditional, preparatul se serveste alaturi de sos tartar, dar poti incerca si alte sosuri, precum maioneza sau ketchup.

Ingrediente:

  • 4 fileuri de cod
  • 60 g de faina
  • 1/4  pahar cu bere
  • 1 lingura de unt topit
  • 1 catel de usturoi
  • ulei pentru prajit
  • cativa cartofi

Mod de preparare:

Curata cartofii si taie-i felii mari. Usuca-i de apa bine si lasa-i deoparte. Condimenteaza pestele cu sare si piper si trece-i prin faina apoi scutura faina in exces. Pentru aluat, cerne faina intr-un vas, adauga sare, unt, 1 catel de usturoi ras si bere. Trece fileurile de peste prin aluat si prajeste-le in ulei incins cam 10 minute. Scoate pestele pe servete absorbante si apoi lasa fileurile la racit pe o hartie de copt ca sa ramana crocante. Intre timp, prajeste cartofii in ulei in chips si condimenteasca cu sare.



loading...

Adauga un comentariu