Eveniment-Social

Fiu de politist, in arest pentru clonare de carduri

Publicat: 10 mart. 2012
1
Fiul unui politist a fost incarcerat dupa ce a dat in vileag pentru ca facea parte dintr-o retea pentru clonarea cardurilor bancare. Dat in urmarire internationala din noiembrie 2010, in baza unui mandat de arestare in lipsa, si condamnat la cinci ani de inchisoare pentru infractiuni informatice, Laurentiu Vladut, fiul adjunctului sefului Politiei Calafat, a ajuns totusi in arestul IPJ Dolj.
Cercetarile in acest dosar au fost incepute de procurorii DIICOTServiciul Teritorial Craiova in 2010, fiind vizati membrii unui grup de carderi din care faceau parte Laurentiu Vladut, zis Lari, Flori Vladut, sotia sa, Adrian Tiugan, Cornel Stroila, Iulian Gheorghiu si Adrian Amariei. Anchetatorii au precizat ca Tiugan, Stroila si Gheorghiu se ocupau cu fabricarea dispozitivelor pentru copierea datelor cardurilor de credit, aparatura care era montata numai pe bancomate din Italia. Datele obtinute cu aparatura montata pe bancomatele italienilor erau reinscriptionate pe carduri blank cu ajutorul carora inculpatii retrageau numerar din bancomate. În august 2010, procurorii DIICOT au dispus efectuarea a opt perchezitii domiciliare în urma carora i-au ridicat si dus la audieri pe Tiugan, Stroila, Gheorghiu si Flori Vladut. Primii trei au fost arestati preventiv, iar in cazul sotiei lui Vladut, procurorii au dispus obligarea de a nu parasi localitatea de domiciliu. Pe numele lui Laurentiu Vladut, care era in Italia la acea data, instanta a emis un mandat de arestare în lipsa. 
Ulterior, cei sase inculpati au fost trimisi in judecata, iar in ianuarie 2011, Iulian Gheorghiu si Adrian Tiugan si-au recunoscut faptele si au fost condamnati la cate doi ani si jumatate de inchisoare pentru detinere de echipamente in vederea falsificarii instrumentelor de plata electronica. La apel, Curtea de Apel Craiova a dispus suspendarea executarii pedepselor date de Tribunalul Dolj, iar în prezent Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca recursul facut de cei doi inculpati si procurori. Primul termen a fost stabilit de instanta pentru 23 martie.
Comentarii
  • moartea lu mata de bou ..du-te si omoara-te boule care esti bou ..mai bine te avorta mata aia curva ….fa un bine lumii si arunca-te de la et ** in cap creier neted cu limba aspra

Adauga un comentariu