National

Fiul lui Radu Mazare, in atentia SRI

Publicat: 08 oct. 2012
1

Politia Rutiera a trimis la SRI o filmare neclara realizata de camera unui radar, care surprinde autoturismul lui Raducu Mazare mergand cu viteza mare pe A2 si care trebuie analizata cu aparatura performanta, pentru a se stabili cine se afla la volan, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Politie.
Politistii Directiei Rutiere din Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) au trimis la Serviciul Roman de Informatii (SRI) o filmare realizata de aparatul radar pe A2, la 22 august, in care un autoturism Jaguar al fiului primarului Radu Mazare, Raducu, a fost surprins in dreptul kilometrului 49, pe sensul de mers dinspre Constanta spre Bucuresti, in timp ce mergea cu 194 de kilometri pe ora.
Politistii au solicitat SRI sa editeze imaginile pana cand acestea devin clare, in conditiile in care, din cauza faptului ca soarelui bate in parbrizul automobilului, nu se poate distinge figura persoanei care se afla la volan.
Politistii au declansat o ancheta dupa ce autoturismul respectiv a fost oprit la kilometrul 30, iar soferul, in persoana lui Raducu Mazare, le-a spus ca, in momentul in care masina sa a fost inregistrata de radar, nu el se afla la volan, ci un prieten de-al sau. Fiul primarului din Constanta a explicat ca, intre kilometrul 49 si kilometrul 30, prietenului sau i s-a facut rau si, din acest motiv, a fost nevoit sa treaca el la volan, pentru a preveni un eventual accident.
Prietenul lui Raducu Mazare a sustinut, la randul sau, declaratia soferului, drept pentru care politistii i-au ridicat lui permisul de conducere, si nu fiului primarului Constantei.
Pentru a fi siguri ca fiul lui Mazare si prietenul sau au spus adevarul, politistii au analizat imaginile a doua zi, insa, din cauza soarelului care batea in parbriz, nu s-a putut trage nicio concluzie. Ca urmare, inregistrarea a fost trimisa, mai departe, Institutului de Criminalistica al Politiei Romane. Criminalistii nu au putut nici ei sa se pronunte in legatura cu persoana aflata la volan, drept pentru care reprezentantii Directiei Rutiere au cerut sprijinul SRI, institutie care detine aparatura mult superioara celei aflate in dotarea IGPR. Potrivit surselor citate, pana in prezent, SRI nu a transmis niciun raspuns.
Purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Sava, a declarat ca, fiind vorba despre o ancheta in curs, institutia pe care o reprezinta nu poate nici sa confirme si nici sa infirme faptul ca verifica imaginile respective, la solicitarea Politiei Rutiere.

Adauga un comentariu