National

Florian Coldea va fi audiat joi la Sectia speciala in dosarul privind aducerea in tara a lui Nicolae Popa

Publicat: 15 mai 2019
1

Florian Coldea ajunge joi in fata anchetatorilor de la Sectia speciala de investigare a magistratilor. Da declaratii in dosarul aducerii in tara a lui Nicolae Popa, dosar in care e inculpata fosta sefa DNA, Laura Codruta Kovesi

Exista doua parti ale acestui dosar despre care Florian Coldea ar putea sa stie si sa fie intrebat de procorurori. Pe de o parte, faptul ca in aeronava care l-a adus pe Nicolae Popa in Romania erau doi ofiteri SRI, unul medic si celalalt traducator. Pe acele document era trecut ca fiind traducator din partea Parchetului General. Sunt declartatii in acest dosar ale ofiterilor de la Interpol care au confirmat ca acesti doi oameni erau ofiteri SRI. 

Este dosarul in care Laura Codruta Kovesi este cercetata penal pentru abuz in serviciu, luare de mita si marturie mincinoasa. 

Dosarul a fost deschis in decembrie 2018, in urma unei sesizari depuse de fostul deputat Sebastian Ghita. Acesta sustine ca fosta sefa a DNA i-a cerut sa achite 200.000 de euro pentru aducerea in tara, cu un avion, din Indonezia, a lui Nicolae Popa, pe numele caruia exista un mandat international de arestare.
Adauga un comentariu