Casa si gradina

Florile simpatiei

Publicat: 18 mai 2010

De-a lungul istoriei umane, oamenii au folosit florile pentru a marca ritualuri de viata, pentru toate momentele si etapele vietii, inclusiv moartea. Cu culorile lor variate, forme, dimensiuni, si mirosuri, florile au puterea de a exprima ceea ce, uneori, cuvintele nu pot, ceea ce le face mijlocul ideal prin care sa-ti exprime compasiunea. Anumite tipuri de flori pot fi deosebit de eficace pentru comunicarea simpatiei fata de prieteni si familie. Elegante, clasiec si senine, aceste blumuri fac o impresie gratioasa.

Cala
Calele sunt niste flori inalte, elegante si gratioase. Au tulpina lunga si neteda, fara nici o frunza. Floarea lor in forma de trompeta are un aspect expresiv si demn. Calele sunt disponibile in mai multe culori, dar cele cu tulpina lunga sunt intotdeauna albe. Sunt gratioase si perfecte pentru pregatirea unui arnjament floral.

Crinul
Cu forma lor ca o stea, crinii au un aspect inaltator. Tulpina subtire, cu frunze mici, are pe ea trei, sau chiar mai multe astfel de flori, care dau o impresie de abundenta. Crinii au un miros puternic, miros pe care multi oameni il gasesc linistitor si frumos. Ies in evidenta intotdeauna, mai ales intr-un aranjament prin care vrei sa iti exprimi simpatia.

Trandafirul alb
Trandafirii sunt iubiti de toata lumea pentru floare lor si miresmele dulci. Acestia sunt potriviti pentru orice ocazie, mai ales pentru exprimarea simpatiei. Spre deosebire de alte tipuri de flori, acestia se preteaza foarte bine la uscare, astfel incat destinatarul ii poate atarna cu floarea in jos pentru uscare si sa-i pastreze ca amintire.

Zambila alba sau bleu
Disponibile primavara, zambilele transmit simpatie si regret in acelasi timp, simbolizand speranta si reinoire. Ele sunt scurte cu flori mici si numeroase in forma de trompeta. De asemenea, elimina in aer un parfum foarte placut.loading...

Adauga un comentariu