Sport

Florin Andone revine! Antrenorul lui Brighton a anunțat planul pe care i l-a stabilit românului

Publicat: 07 apr. 2021
Florin Andone pe terenul de fotbal
Florin Andone s-a întors la antrenamentele clubului din Anglia, iar în această lună poate apărea pe teren. Internaționalul român se antrenează alături de grup și muncește din greu.

Florin Andone (27 de ani), atacantul lui Brighton & Hove Albion, este aproape de revenirea pe gazon, după ruptura de ligamente suferită în vara anului trecut, când era împrumutat la Galatasaray. Internaționalul român s-a întors la antrenamentele clubului din Anglia, iar în această lună poate apărea pe teren. Totuși, antrenorul Graham Potter a anunțat că Andone ar urma să joace, mai întâi, pentru echipa U23, care evoluează în Premier League 2.

Florin Andone se antrenează alături de grup și muncește din greu

Formația U23, la care pot juca cel mult trei jucători de câmp de orice vârstă, va disputa în această lună trei meciuri oficiale: cu Southampton (9 aprilie), Derby (16 aprilie) și Everton (26 aprilie), toate în Premier League 2.

„Andone progresează. Se antrenează alături de grup și muncește din greu. Ne dorim să îi oferim câteva minute pe teren, poate în meciurile care urmează la echipa U23. Acesta ar fi următorul pas. Sperăm că va fi bine pentru el, iar apoi vom analiza”, a spus Graham Potter, pentru Sussex Live.

Andone va avea o misiune foarte dificilă pentru un loc de titular în atacul lui Brighton. Neal Maupay, Aaron Connolly, Danny Welbeck, Andi Zeqiri și Percy Tau sunt celelalte opțiuni din lotul lui Potter.

6 goluri în 30 de meciuri a reușit românul la Brighton and Hove Albion
2 goluri în 12 jocuri a marcat pentru Galatasaray
25 de selecții și 2 goluri a strâns Andone la naționala României

Florin Andone a suferit o ruptură de ligamente

Florin Andone s-a accidentat într-un meci cu Rizespor, disputat pe 14 iunie, pierdut de Galatasaray, formație la care era împrumutat, cu 2-0. La scurt timp după meci, antrenorul Fatih Terim confirma că Florin Andone a suferit o accidentare la ligamentele genunchiului drept și că sezonul este încheiat pentru atacant.
Atacantul român s-a întors la Brighton, formație cu care se află sub contract până în 2023. În timp ce se afla în Turcia, Andone spunea că nu vrea să se mai întoarcă la clubul englez, pentru că nu i s-au acordat destule șanse de a demonstra în Premier League.

Adauga un comentariu