Scena artistica din Romania

Florin Călinescu a urmat o carieră în sport. Ce l-a împiedicat pe actor să facă performanță

Publicat: 01 oct. 2021
Florin Calinescu zambeste
Florin Calinescu a vrut sa urmeze o cariera in fotbal

Florin Călinescu a urmat o carieră în sport, iar viitorul acestuia părea să fie unul promițător. O accidentare teribilă l-a scos însă pe acesta de pe scena fotbalistică. Astfel, Florin Călinescu a ales să se îndrepte către teatru unde a și reușit să aibă o carieră de succes.

Florin Călinescu este unul dintre cei mai apreciați și îndrăgiți actori din industria teatrului românesc și una dintre cele mai longevive prezențe din televiziune autohtonă.

Florin Călinescu a urmat o carieră în sport

Din copilărie vedeta de televiziune se pregătea pentru cu totul altă carieră și visa să joace pe marile terenuri de fotbal ale lumii. Florin Călinescu a avut o mare pasiune pentru fotbal, sport de care s-a îndrăgostit de la o vârstă fragedă. Totodată, maestrul a mai practicat rugby, handbal și volei.

„Am văzut lumina zilei aproape de stadionul Știința. Care era în viitorul cartier studențesc. Era un stadion între blocuri. Noi n-aveam voie să câștigăm campionatul, chiar dacă aveam o echipă foarte bună. Mai căpăceam CCA-ul și Dinamo, dar mai mult de locul 3 n-am luat.

Apoi acolo s-a jucat rugby, handbal și volei. Pe ciment că nu exista sală de sport. Era doar beton!”,  a spus Florin Călinescu.

Fotbalist în devenire, Florin Călinescu s-a accidentat la vârsta de 13 ani. Cu toate că se implicase total acestui sport și visa să devină un jucător de renume, un accident teribil i-a schimbat complet planurile de viață.

În timpul unui meci de fotbal, acesta și-a rupt meniscut și a fost nevoie să se lase definitiv de acest sport. Câțiva ani mai tărziu a descoperit actoria și și-a propus să devină cel mai bun. În prezent, Florin Călinescu este unul din cei mai mari actori din România.

„Am jucat fotbal la pitici, juniori, juniori republicani, tineret. Jucam pe dreapta. Eram fundaș. Noi jucam la 12 ani și erau unii care evoluau contra noastră cu păr pe piept, niște uriași de mi-au rupt piciorul.  Jucam cu Electromotorul, CFR, Vulturul Jimbolia… Am avut meniscul rupt de la 13 ani și acolo s-a terminat totul.  Atunci a început să-mi placă teatrul și am mers pe asta”,  a mai spus Florin Călinescu.

Florin Călinescu a fost cooptat în top managementul Grupului Clever

Cu o experienţă de peste 30 de ani în teatru, televiziune, radio şi film, Florin Călinescu este un reper în televiziunea de după Revoluţie. El a scris istorie realizând o mulţime de evenimente speciale, matinale, seriale de comedie, culminând cu celebra „Chestiunea zilei”. Este cunoscut publicului şi pentru roluri în filme, precum: „Asfalt Tango”, „Filantropica”, „Balanţa” sau „E periculoso sporgersi”.

“Suntem bucuroşi şi mândri că am cooptat în echipa noastră un adevărat profesionist. Pentru mulţi dintre noi, Florin Călinescu rămâne un reper în televiziune, un simbol al presei româneşti. Ne bazăm pe spiritul lui liber, pe creativitatea şi pe profesionalismul lui. Prima TV a câştigat un plus de experienţă prin prezenţa domnului Călinescu în echipa de top management”, spune Adrian Tomşa, managing partner al Grupului Clever.

Florin Călinescu va fi realizator de programe la Prima TV, dar se va implica activ şi în deciziile editoriale şi de producţie ale Grupului Clever.

Adauga un comentariu