National

Florin Cîțu: „Aș vrea să pot mulțumi personal fiecărui om care s-a vaccinat”

Publicat: 18 apr. 2021
Florin Cîțu vorbește
Prim-ministrul Florin Cîţu

Duminică, 18 aprilie, premierul Florin Cîțu a transmis mulțumiri tuturor persoanelor care s-au vaccinat anti-COVID-19, alăturându-se astfel luptei împotriva pandemiei. „Vaccinarea este singura modalitate de a scăpa de această pandemie şi de a reveni cât mai repede la normalitate”, a subliniat Florin Cîţu, pe o rețea de socializare.

„Aș vrea să pot mulțumi personal fiecărui om care s-a vaccinat. Fiecărui om care s-a alăturat, prin vaccinare, luptei împotriva COVID-19.

Mulțumesc, de asemenea, persoanelor publice care au ales să facă acest lucru în mod deschis și au transmis un mesaj important în societate.

Vaccinarea este singura modalitate de a scăpa de această pandemie și de a reveni cât mai repede la normalitate.”, a scris Florin Cîțu, premierul României, pe Facebook.

Postarea prim-ministrului apare însoţită de fotografii ale unor persoane care s-au vaccinat şi mesaje ale acestora, printre care Simona Halep și Mihai Bendeac.

Aș vrea să pot mulțumi personal fiecărui om care s-a vaccinat. Fiecărui om care s-a alăturat, prin vaccinare, luptei…

Publicată de Florin Cîţu pe Duminică, 18 aprilie 2021

 

Florin Cîțu, interimar la Ministerul Sănătății

Miercuri, 14 aprilie, după demiterea lui Vlad Voiculescu, premierul Florin Cîțu a devenit ministru interimar la Ministerul Sănătății. Decizia a fost luată de președintele României, Klaus Iohannis.

După demiterea lui Vlad Voiculescu, prim-ministrul Florin Cîțu va asigura interimar conducerea Ministerului Sănătății. Premierul a anunțat că după refuzul lui Dan Barna de a asigura interimatul la Sănătate, i-a înaintat lui Klaus Iohannis, președintele României, propunerea ca Florin Cîțu să o facă, iar liderul statului a fost de acord.

„Odată cu propunerea de revocare din funcţia de ministru a lui Vlad Voiculescu am trimis domnului preşedinte şi propunerea de numire a domnului Dan Barna în funcţia de ministru interimar al Sănătăţii. Având în vedere refuzul domnului Dan Barna de a-și asuma această responsabilitate în acest moment, am înaintat președintelui României o nouă propunere, persoana mea, propunere care a fost acceptată de domnul președinte. Astfel, o să preiau interimatul Ministerului Sănătății, până când colegii mei de coaliție vor numi un ministru care să preia aceste atribuții.

În acest sens am avut deja o întâlnire cu o parte din conducerea Ministerului Sănătății, iar mâine o să am două conferințe online, una cu toți directorii de DSP și cu toți directorii spitalelor COVID. În continuare rămâne o prioritate pentru mine, în această perioadă dificilă, să asigurăm cele 1.600 de paturi pentru Terapie Intensivă și, în același timp să gestionăm această perioadă dificilă.

Tot mâine, vom avea ședință de Guvern, adică sunt mai multe acte normative, importante pentru toți românii, care trebuie adoptate, o parte dintre ele care vin de la Ministerul Sănătății, acte normative, care nu suportă adunarea.”, a declarat premierul Florin Cîțu, miercuri seară, la Palatul Victoria.

Adauga un comentariu