National

Florin Cîțu, despre amânarea plății ratelor: „Nu există condiționalități. Va fi valabilă din momentul în care va fi publicată în Monitorul Oficial”

Publicat: 24 mart. 2020

Ministrul de Finanţe, Florin Cîțu, a anunţat că romanii vor fi păsuiţi pentru şase luni de plată ratelor la bancă. Aceştia nu vor fi nevoiţi să justifice faptul că au fost afectaţi de criza produsă de pandemia de COVID-19. Guvernul va emite o Ordonanță de Urgenţă în acest sens.

” E un prim pas, important pentru a veni cu o soluție în ajutorul tuturor clienților băncilor. Este o soluție pe care o vom anunța joi, ea va fi pe o perioadă mai mare decât starea de urgență. Exact cât va dura, vom scrie în OUG de joi. Va fi mult mai mare pentru că nu știm cât va dura această perioadă și este nevoie de una mai mare pentru că nu știm când se va reveni la normal. Este vorba despre câteva luni. Am agreat o perioadă cu băncile și este de aproape 6 luni. Este vorba despre o păsuire. Nu există condiționalități. Va fi valabilă din momentul în care va fi publicată în Monitorul Oficial. E o soluție care nu creează probleme pe termen lung.”, a spus Florin Cîțu.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu