Actualitate

Florin Cîțu, despre salariile minerilor: „Este exact suma pe care o identificasem, 11 milioane de lei” – VIDEO

Publicat: 24 feb. 2021
Florin Cîțu declarație de presă la Palatul Victoria
Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, într-o conferință de presă la Guvern, că de la 1 iunie vor fi noi relaxări ale restricțiilor anti-covid chiar dacă nu se va atinge ținta guvernamentală pentru vaccinuri

Premierul Florin Cîțu a vorbit, după ședința de Guvern, despre situația minerilor, care au protestat timp de mia multe zile la Lupeni, și banii care au fost aprobați pentru plata tichetelor de transport și a sporturilor restante.

„A fost o completare pentru că minerii au primit în 2020 salariile, dar nu au primit tichetele și sporurirle. A trebuit să facem o HG separată.

Este exact suma pe care o identificasem, 11 milioane de lei. Sunt sumele suplimentare”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu: În economie vor intra anul acesta 80 de miliarde în plus

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri la Palatul Victoria că în economie vor intra anul acesta „80 de miliarde în plus”.

Întrebat care este necesarul de împrumut al României în 2021, premierul a răspuns:

„Necesarul de imprumut direct este deficitul bugetar. Ce mai vine din trecut, vom vedea, cred ca in jur de 40 de miliarde. Dar Finantele vor veni cu strategia, dupa publicarea strategia Asta inseamna ca in economie anul acesta vor intra 80 de miliarde în plus”.

Florin Cîțu nu se lasă: Nu mai vrea cumulul pensiei cu salariul pentru bugetari

Florin Cîțu a declarat, miercuri, că guvernul urmează să adopte, în perioada următoare, o lege ce va interzice cumului pensiei cu salariul pentru angajații la stat. Premierul spune că legea a fost pregătită deja de Ministerul Muncii și urmează să fie pusă în dezbatere publică.

Cîțu transmite că cei care au decis să se pensioneze iar apoi vor să lucreze la stat trebuie să opteze: fie vor lua doar pensia, urmând a lucra neplătiți, fie optează pentru salariu, nemaiîncasând pensia. Totuși, s-ar putea să existe și excepții.

”E un proiect de lege discutat în coaliție, am văzut draft-ul, va fi o dezbatere publică, vom vedea dacă vor fi excepții sau nu. Mi se pare normal dacă ai ieșit la pensie să decizi dacă păstrezi pensia, iar dacă te angajezi să păstrezi salariul, dacă dorești.”, a spus Florin Cîțu.
Adauga un comentariu