Actualitate

Florin Cîțu, despre situaţia magistraţilor din România: „Nu are cum să rămână fără bani de salarii”

Publicat: 04 mai 2021
Flroin Cîțu se uită speriat
Prim-ministrul României, Florin Vasile Cîțu susține că România are o creștere economică extrem de rapidă

Prim-ministrul României, Florin Vasile Cîțu, a transmis marți, 4 mai 2021, faptul că instanțele de pe teritoriul ţării noastre nu au cum să rămână fără bani în acest an, asta după ce ministrul Justiției, Stelian Ion, le-a spus judecătorilor că au cheltuit 25 de procente din creditele bugetare până în martie a anului 2021.

„Nu are cum să rămână fără bani de salarii. Bugetul a fost construit ca salariile să fie plătite până la finalul anului. Dacă în timpul anului există creșteri salariale peste ceea ce a fost bugetat cei care l-au făcut trebuie să revină asupra lui și să spună ce s-a întâmplat acolo. Dar în acest moment, așa cum a fost construit bugetul, sunt exact cheltuielile salariale care ajung până la finalul anului din sectorul public, fără creșteri salariale, bineînțeles”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu: Nu vom susține de la bugetul de stat un derapaj la Capitală

Premierul Florin Cîțu afirma faptul că Executivul pe care îl conduce nu va susține de la bugetul național cheltuielile de la București și i-a sfătuit pe cei de la Primăria Capitalei să aibă în plan să găsească cât mai rapid o soluție pentru adoptarea bugetului.

”Am avut discuții și cu primarul general. Știu situația de la București, am lucrat și anul trecut pentru a rezolva o serie de probleme, am lucrat și anul acesta la bugetul pentru București. Nu vom susține de la bugetul de stat o amânare a plăților și intrarea în incapacitate de plată ulterior. Nu vom susține de la bugetul național un derapaj la București. Cred că cei care au construit bugetul trebuie să vină cu explicații, dar până acum execuția bugetară ne arată că avem venituri mai mari decât a fost prognozat la București.”, a spus Florin Cîțu.

Ministrul Stelian Ion, reacţie după ce magistraţii au ameninţat că vor bloca activitatea

Astăzi, 4 mai 2021, angajații instanțelor din România au ameninţat că vor bloca activitatea din cauză că ministerul ar rămâne fără bani. Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a avut o primă reacţie după ce magistrații cer reducerea cheltuielilor pentru a nu picheta.

La sosirea la Minister, marți dimineață, Stelian Ion a transmis, extrem de calm, că îi salută pe toți magistrații români, fără să precizeze ce măsuri se vor lua pentru evitarea blocajelor.

Ministerul Justiției a rămas fără bani

Ministrul Stelian Ion a transmis faptul că se vor revizui toate sporurile și salariile. Deşi nu suntem nici la jumătatea anului, deja Ministerul Justiției anunţa că a rămas fără bani. Magistrații ar putea să nu mai primească salariile restante, iar instanțele riscă să rămână fără bani în acest an.

Stelian Ion a trimis o adresă către mai multe instanțe din România prin care transmitea că s-au efectuat cheltuieli mult prea mari până în lună martie a anului 2021. Mai precis, magistraţii ar fi cheltuit mai mult de 25% din creditele bugetare și le cere să facă economii, pentru că riscă instanțele să rămână fără bani și să nu poată plăti salariile restante.

Ministrul Justiției spune și că se vor reanaliza și revizui toate sporurile și salariile.

Adauga un comentariu