Actualitate

Florin Cîțu e „de neoprit“: S-a împrumutat 120 de milioane de lei, suplimentar la suma de 810 milioane

Publicat: 17 ian. 2020

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a atras astăzi 120 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi, când a împrumutat 810,8 milioane de lei, la o dobândă de 3,66% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduală la 31 de luni, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 120 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte strict pentru această sumă.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în luna ianuarie 2020, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,4 miliarde de lei, din care 300 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount şi 4,1 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 615 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma este mai mică cu 930 de milioane de lei faţă de cea programată pentru luna decembrie şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.loading...

Comentarii
  • Avand in vedere ca nu se vede nicaieri unde se duc banii astia (nu la pensii – inatarziate, nu la alocatii – prorogate, nu la salariul minim pt cei cu studii superioare – anulat) banui ca d-nul Catu plateste el din buzunarul sau imprumuturile astea. Ori, stai sa vezi ca le vor plati fraierii care l-au votat plus fraierii care nu l-au votat … totusi nu cred …. d-nul Catu e un specialist („guvernul meu” ce naiba) clar plateste din buzunaru lui.

Adauga un comentariu