National

Florin Cîțu exclude revenirea la o carantină generală: „Trebuie să continuăm să purtăm mască. Depinde de noi”

Publicat: 03 mart. 2021
Florin Cîțu se uită prin acte
Florin Cîțu, prim-ministrul României consideră că România este stabilă din punct de vedere a epidemiei de COVID-19

Miercuri, 3 martie 2021, Florin Vasile Cîțu, prim-ministrul României, a declarat că situația actuală, în care numărul cazurilor noi de COVID-19 creşte alarmant de la o zi la alta, poate fi gestionată. În plus, acesta exclude revenirea la o carantină generală, făcând apel la respectarea regulilor.

„Am văzut în ultimul timp că oamenii s-au relaxat foarte mult şi nu este momentul. Trebuie să continuăm să purtăm mască. Dacă nu vrem să avem alte măsuri de restricţionare, depinde de noi”, a afirmat Cîţu, într-un interviu la B1 TV.

Prim-ministrul spune că opiniile specialiştilor se schimbă, iar acestea trebuie să fie stabilite în context local. Florin Cîţu nu a ezistat să-l atace pe deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

„Opiniile specialiştilor s-au schimbat. Ţin minte că anul trecut, cei de la PSD – că ei sunt specialişti în orice – spuneau să nu deschidem şcolile, după aia să le deschidem, cu măşti, fără măşti, iar cu măşti. Au şi un specialist acolo, domnul Rafila, care ne spunea la început că nu e nevoie de mască, după care a venit şi ne-a spus că trebuie să purtăm mască”, a mai afirmat Cîţu.

În momentul în care a fost întrebat dacă este mulţumit de activitatea colonelului Valeriu Gheorghiţă, în cadrul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, premierul a răspuns: „Da, sunt mulţumit de domnul Gheorghiţă. Primul lucru pe care i l-am spus când am venit la guvern a fost să facă o conferinţă de presă săptămânală, în care să spună tot, transparent.”

Florin Cîțu: „Avem venituri mai mari decât anul trecut”

În aceeași seară, Florin Cîțu a uimit atunci când a precizat că românii vor constata că ”viața lor se îmbunătățește zi de zi”, după ce a luat decizia de a îngheța salariile bugetarilor și a refuzat să mărească pensiile și alocațiile, așa cum prevede legea. În plus, Florin Cîțu s-a lăudat cu decizia de a îngheța salariile profesorilor, medicilor și polițiștilor.

Premierul a mai declarat că peste 1,3 milioane de români au revenit în țară din străinătate și s-au angajat în IT, deși numărul contractelor de muncă nu a crescut, dacă afirmația lui Cîțu ar fi reală, iar numărul firmelor închise este în continuă creștere.

”Dreapta va guverna România în următorii 8 ani de zile. Nu știu în ce formulă. Am avut rezultate. Oamenii vor simți că viața lor se îmbunătățește zi de zi.

2021 e un an mai ușor. În trimestrul IV am avut cea mai mare creștere din UE. Vedem o revenire. Avem venituri mai mari decât anul trecut.

Gradul de îndatorare al României este printre cele mai mici din UE. Noi ne-am împrumutat mai ieftin, în criză, decât PSD pe creștere economică.

Zi de zi specialiștii PSD în economie ne spuneau că distrugem țara. Au venit 1,3 milioane de români din străinătate și și-au găsit locuri de muncă.”, a declarat Florin Cîțu la B1 TV.

Comentarii
Adauga un comentariu