Actualitate

Florin Cîțu îl pune la punct pe Vlad Voiculescu: „Nu are nicio atribuție dacă pleacă sau nu dl Gheorghiță!“

Publicat: 20 ian. 2021
Florin Cîțu actualul premier al României
Florin Cîțu, premierul României

Premierul Florin Cîțu a ținut să-l pună la punct pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Florin Cîțu i-a transmis lui Vlad Voiculescu faptul că acesta nu are nici o atribuție privind înlocuirea lui Valeriu Gheorghiță de la coordonarea Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), comitetul fiind în subordinea premierului.

„Nu am auzit de aşa ceva şi ştiţi foarte bine că, în primul rând, CNCAV este în subordinea premierului, deci la mine nu a ajuns aşa ceva. Eu am văzut discuţii, discuţii foarte importante, de unde au ieşit comunicate şi soluţii. Acum, că oamenii discută şi mai au şi opinii diferite, până la urmă e normal să ai opinii diferite când încerci să faci un lucru bun. Eu am spus întotdeauna, dezbaterea este ceea ce am încurajat, dar nu are nicio atribuţie domnul ministru al Sănătăţii dacă pleacă sau nu domnul Gheorghiţă. Deci, lucrurile sunt separate clar, nu are nicio legătură aici”, a declarat Florin Cîţu.

Vlad Viculescu vrea să scape de Valeriu Gheorghiță

În spațiul public au apărut informații potrivit cărora ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ar intenționa înlocuirea coordonatorului CNCAV, Valeriu Gheorghiţă.

Schimbările de la nivelul Ministerului Sănătăţii, acolo unde a fost numit Vlad Voiculescu, au dus la modificarea relaţiei între această instituţie şi Valeriu Gheorghiţă. Acesta din urmă a fost numit în noiembrie în fruntea CNCAV, adică când liberalii erau singuri la guvernare, anunţul fiind făcut de preşedintele Klaus Iohannis. Raportarea actualei conduceri a Ministerului Sănătăţii faţă de CNCAV, care este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministrului, pare să se schimbe la 180 de grade.

Campania de comunicare, trecută la Ștefan Voinea?

Surse politice susțin că USR-PLUS vrea campania de comunicare privind vaccinarea împotriva COVID-19 să treacă la Ştefan Voinea, consilierul personal al ministrului Sănătăţii.

„Ştefan Voinea, omul lui Voiculescu de la comunicare, pur şi simplu îl sfidează pe Gheorghiţă”, au declarat surse politice.

Mai mult, o altă mutarea care ar fi ţintită de echipa noului ministru al Sănătăţii este transferarea mai multor atribuţii de la Institutul Naţional de Sănătate Publică la un secretar de stat, în cazul în care Adriana Pistol (numită la şefia INSP de liberali şi susţinută şi de Valeriu Gheorghiţă) nu ar fi demisă din funcţie. Printre atribuţiile care ar putea fi transferate la un secretar de stat numit de Voiculescu ar fi cele legate de raportările privind pandemia: număr de cazuri, număr de vaccinări şi alte informaţii.

Valeriu Gherghiță a amenințat cu demisia!

Potrivit DC News, Valeriu Gheorghiţă a ameninţat şi cu demisia, dacă noua conducere a Ministerului Sănătăţii insistă cu schimbările, aspect precizat şi în discuţiile cu prim-ministrul Florin Cîţu. Gheorghiţă a catalogat această situaţie drept o dezinformare, în timp ce Vlad Voiculescu nu a negat faptul că ar putea exista asemenea modificări, potrivit sursei citate, sugerând că are loc un transfer de decizie spre partea politică.

Vlad Voiculescu vrea să dea afară mai mulți oameni din minister

Vlad Voiculescu a declarat luni, 18 ianuarie, că urmează să facă numeroase demiteri în Ministerul Sănătăţii şi în instituţiile pe care le are în subordine. Din vechea echipă va rămâne un singur secretar de stat.

Liberalii îl vor menţine în funcţie pe Andrei Baciu, secretar de stat şi în mandatele Costache şi Tătaru. În schimb, Voiculescu vrea sigur noi şefi la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Agenţia Naţionala a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România.

Adauga un comentariu