National

Florin Cîțu, ironie la adresa bugetarilor: „1.4 milioane de români din sectorul privat au intrat în șomaj tehnic. Nu a fost niciun protest”

Publicat: 25 feb. 2021
Florin Cîțu
Premierul Florin Cîţu a anunţat, joi , că salariile bugetarilor vor fi înghetate și în 2022

Florin Cîțu, premierul României, îi ironizează pe bugetarii care protestează. El îi aduce în discuție pe angajații din sectorul privat, care au intrat în șomaj tehnic și nu au protestat, fiindcă au înțeles situația prin care trece țara noastră.

„În 2020 România a fost lovită de cea mai mare criză din ultima sută de ani. Am luat cele mai bune măsuri și am reușit, așa cum am promis, să evităm recesiunea tehnică.

1.4 milioane de români din sectorul privat au intrat în șomaj tehnic. Nu a fost niciun protest. Aceștia au înțeles situația dificilă prin care trece economia globală.

Împreună am reușit să avem cea mai mare creștere economica din UE, în trimestrul IV, și astfel ne-am asigurat că romanii care au stat acasă au avut un loc de muncă la care să se întoarcă.”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu: „În sectorul public, salariile au crescut anul trecut”

Premierul a arătat că anul trecut salariile din sectorul public au crescut în medie cu 8%, pe când celelalte state din Europa au majorat salariile cu doar 3%. De asemenea, el a precizat că atât salariile, cât și sporurile, „multe fără sens”, au fost plătite la timp.

În sectorul public, salariile au crescut, anul trecut, în medie cu 8% (în unele sectoare cu 25%), în timp ce în restul Europei cu doar 3%. Salariile au fost plătite la timp, sporurile (multe fară sens) la fel. Costul cu cheltuielile de personal, în România reprezintă aproximativ 12% din PIB ( media UE este de 10% din PIB). Acest cost s-a dublat în 4 ani de zile (perioada 2017-2020).

Florin Cîțu motivează că salariile din sectorul privat rămân neschimbate, deoarece „suntem încă în perioadă de criză”.

„Anul acesta, toate estimările arată că, în sectorul privat, salariile rămân în majoritatatea cazurilor neschimbate. Suntem încă în perioadă de criză.

La începutul anului am luat decizia de a menține și veniturile din sectorul public la nivelul lunii decembrie 2020.”, a precizat premierul Florin Cîțu.

Florin Cîțu: „Este nevoie de reformă!”

Premierul Florin Cîțu a subliniat că este necesară reformarea aparatului public și a companiilor de stat. În plus, este nevoie de reformă și în sistemul de pensii, dar și la ANAF.

Nu mai putem continua așa. Este nevoie de reformă!

Reformă în tot aparatul public și în companiile de stat. Reforma sistemului de pensii. Reforma sistemului de salarizare. Reforma ANAF. Restructurarea companiilor de stat care au pierderi de 30 de ani. Arieratele companiilor de stat au ajuns la 63 miliarde lei (în jur de 53 miliarde lei din 2014, la care se adaugă dobânzi și penalități).

Premierul trage un semnal de alarmă și arată că pierderile companiilor de stat sunt mai mari decât investițiile bugetate în acest an.

Vreau să țineți minte acest număr. Pierderile companiilor de stat sunt mai mari decât investițiile bugetate în acest an. Asta au făcut socialiștii din economia României în ultimii 30 de ani. Au falimentat companiile de stat și au acumulat pierderi.

Sper că acum este clar de ce este nevoie de REFORMĂ din temelii pentru a putea face INVESTIȚII!

Ajunge! Așa nu se mai poate!”, a spus Florin Cîțu, pe pagina sa de Facebook.

Comentarii
  • Ba laba trista de mai sus tu crezi ca i la tine la buget unde stai cu mana ntinsa si nu faci nimic asistatule social psd ist.Oamenilor respectiv li sau inchis joburile de catre guvern handicapatule si era normal sa i ajute,dar tu un limbric care fute duda la stat degeaba n ai cum intelege,futu te an gura de labar

Adauga un comentariu