National

Florin Cîțu a făcut declarații despre rectificarea bugetară

Publicat: 13 aug. 2020
ALT=«Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîțu»
Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîțu

Florin Cîțu, ministrul de Finațe, a vorbit despre rectificarea bugetară. Acesta a afirmat că vor fi alocate sume suplimentare pentru Sănătate, Transporturi, Educație. De asemenea Florin Cîțu a menționat că Ministerul Muncii va primi cel mai mare buget în acest an.

„În această seară vom prezenta a doua rectificare a Guvernului Orban pentru anul acesta. Rectificarea de azi reprezintă un angajament al Guvernului Orban și o primă decizie de alocare de resurse suplimentare după prezentarea programului de reclădire a României. V-am promis din primul moment al mandatului meu că voi face lucrurile diferit față de predecesorii mei din PSD și voi prezenta toate datele onest și transparent”, a anunțat ministrul.

Ministrul de Finanțe a specificat faptul că pentru această rectificare s-a luat în calcul contextul global din punct de vedere economic, dar și evoluția României din ultima perioadă.

„Vă dau câteva elemente principale despre rectificare. Așa cum ați văzut în tot acest an, de fiecare dată am alocat mai multe resurse și am cheltuit banii pentru investiții. După 7 luni, suma cheltuită pentru investiții este de 20 de miliarde de lei. E cea mai mare sumă cheltuită în ultimii 10 ani de Guvernul României și facem acest lucru într-un moment în care economia trece printr-o perioadă dificilă”.

Bugetul pentru Ministerul Transportului a fost suplimentat.

„E cel mai mare buget alocat pentru investiții de Guvernul României”, a dat asigurări Cîțu.

Domeniul Sănătății, unul prioritar în acest an, va avea un buget suplimentat cu aproximativ 45%.

„Vorbim de decontarea concediilor medicale, medicamente, echipamente sanitare, sporuri pentru cei care au fost în prima linie în această pandemie. Și evident că nu am lăsat stocurile 0, am suplimentat și stocurile fiindcă trebuie să fim pregătiți pentru ceea ce vine”.

Florin Cîțu: „Am făcut totul pentru a asigura buna desfășurare a învățământului românesc”

„Am făcut totul pentru a asigura buna desfășurare a învățământului românesc până la sfârșitul acestui an. Resursele sunt acolo și aș vrea aici să fac o remarcă și o observație foarte importantă. Transportul, Sănătatea, Educația sunt domenii de unde PSD a tăiat în fiecare an de la rectificarea bugetară”, a mai spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu a menționat că Ministerul Muncii are cel mai mare buget chiar de la începutul anului.

„Sumele alocate în plus către Ministerul Muncii în timpul acestui an și cu această rectificare ajung la aproape 10 miliarde de lei în plus. În ciuda a tot ceea ce a făcut PSD în această perioadă, am reușit să găsim resurse pentru a plăti la timp salarii, pensii, ajutoare sociale etc”.

Odată cu eforturile depuse în această perioadă, autoritățile locale vor fi și ele răsplătite.

„În același timp, nu uităm de efortul făcut de autoritățile locale în toată această perioadă. Inițial, sumele pe care le susțineam la buget, la începutul anului, pentru cheltuielile cu asistenții personali, persoanele cu handicap și indemnizații lunare erau de 50%. Am crescut acest procent la 70%. Tot pentru autoritățile locale suplimentăm resursele cu 433 de milioane de lei pentru finanțarea drepturilor copiilor cu cerințe educaționale speciale”, a declarat ministrul.
Adauga un comentariu