Titlurile zilei

Florin Dăscălescu, director la Termo Service, a ratat pleașca de 4.500 de lei pe lună la CTP! Cine sunt noii membri ai Consiliului de Administrație – FOTO

Publicat: 29 nov. 2022
Florin Dăscălescu director la Termo Service a ratat pleașca de 4.500 de lei pe lună la CTP Cine sunt noii membri ai Consiliului de Administrație FOTO
Au fost desemnați noii membri ai consiliului de administrație de la Compania de Transport Public

A fost stabilită noua componență a Consiliului de Administrație de la Compania de Transport Public din Iași. Nouă candidați au fost intervievați pentru cele cinci posturi disponibile. Florin Dăscălescu, director la Termo Service, nu a trecut de interviul organizat de firma de recrutare. În schimb, în componența consiliului au fost desemnați noi membri care vor fi convocați în cursul acestei săptămâni

Procedura pentru selecția și recrutarea membrilor Consiliului de Administrație de la Compania de Transport Public (CTP) Iași a fost finalizată. Recent, după organizarea interviurilor, Fox Management Consultants și o comisie formată din reprezentanții Primăriei Iași au desemnat cei cinci membri care vor încasa lunar 4.500 de lei, timp de 4 ani.

La procedura de selecție au fost validați nouă candidați, printre care și Florin Dăscălescu, directorul de termoficare din cadrul societății Termo Service SA, aflate în subordinea primăriei. Până la finalul anului 2021, Florin Dăscălescu a ocupat postul de consilier al primarului Mihai Chirica, pe probleme economice. Ulterior a ajuns director la Termo Service, după ce compania Veolia a renunțat la activitatea de termoficare din oraș.

Din poziția de conducere încasează în jur de 8.000 de lei. În urmă cu aproximativ două săptămâni, într-o discuție cu reporterii BZI, Florin Dăscălescu a fost întrebat despre faptul că nu a depus declarație de avere, deși ocupă o funcție de conducere. Acesta a precizat că a cerut lămuri de la Agenția Națională de Integritate (ANI) și că în funcție de decizia instituției va face publică declarația de avere. Însă comisia de evaluare a stabilit că nu este potrivit pentru poziția de membru în Consiliul de Administrație.

„Vă rog să nu mă mai întrebați”, a fost singura reacție a lui Florin Dăscălescu, întrebat de rezultatele concursului de recrutare.

La CTP au pornit mai multe scandaluri în trecut, din cauza condițiilor de muncă reclamate de șoferii de autobuze.

Florin Dăscălescu, director la Termo Service, a ratat pleașca de 4.500 de lei. Au fost aleși cei cinci membri

După susținerea interviurilor, comisia de evaluare a stabilit componența Consiliului de Administrație. Este vorba despre Ioan Grigoriu, fost director la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași, Dumitru-Petru Tomorug, director tehnic la Primăria Iași, Cătălin Bejan, șef Birou Monitorizarea Punerii în Aplicare a Hotărârilor Judecătorești în cadrul Primăriei Iași, fost angajat la Poliția Locală, Cristina Răuțu, avocat, și Mirela Trufanda, susținută de PSD. În cursul acestei săptămâni, noii membri ai Consiliului de Administrației vor fi convocați. Candidații care au picat interviul au precizat că nu se așteptau ca întrebările să fie tehnice și că mai degrabă credeau că cei din comisia de evaluarea intenționau să identifice un profil al candidatului.

Printre candidații picați se numără Sebastian Tocar, cadru didactic la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor (FEEA), Lidia Gaiginschi, prorector la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, dar și Constantin Sălceanu, fost președinte în mandatul trecut. În primăvara anului 2022, CTP a scos la concurs mai multe posturi.

Firma de recrutare a cerut experiență pentru un post în Consiliul de Administrație

Candidații pentru Consiliul de Administrație au trebuit să respecte mai multe condiții cerute de firma de recrutare. Pentru partea de audit, Ioan Grigoriu a îndeplinit toate cerințele.

„Cel puțin doi dintre membrii Consiliului de Administrație trebuie să aibă studii economice sau juridice și experiență în domeniul economic, juridic, de contabilitate, de audit sau financiar, de cel puțin 5 ani, în mod obligatoriu. În selecția candidaților se va avea în vedere evitarea situațiilor de conflict de interese sau incompatibilități. Mandatul administratorilor este stabilit prin actul constitutiv, neputând depăși 4 ani. O persoană fizică poate exercita concomitent cel mult trei mandate de administrator în societăți sau întreprinderi publice al căror sediu se află pe teritoriul României”, sunt o parte dintre condițiile cerute.

Florin Dăscălescu, director la Termo Service, a ratat pleașca de 4.500 de lei pe lună la CTP, dar rămâne de văzut dacă își va încerca norocul și la alte firme din subordinea primăriei.
Comentarii
 • Când era primar Gigi Nichita, director la Termo Service era Tudor Tudose, un incompetent și un nimeni. Astăzi Tudose a ajuns sa taie frunza la câini intr-un ungher întunecat al Primăriei. BrovoTudore, aduni ani de pensie. Acusi devii strabunic fără sa știi.

 • Mai Florinel cand ai castigat tu un post pe bune? Esti o nulitate, un slugoi .Ai ajuns si tu sa muncesti in pragul pensiei. Sapati la firma canadiana la care a supt vreo cativa ani, cand oamenii si au dat seama ca ii capuseaza i au zis afarara. Nu dispera mai apar locusoare calde baietica , in consiliul parohial este unul!

 • Si Grigoriu Ioan ce va face? Va distruge CTP-ul asa cum a vrut sa distruga finantele cu fel de fel de interventii la Scriitoru Liliana, sefa de biroul de executare silita….(o perioada ia mers)

 • Ieșeni chiar Iașului nu are tineri competenți itisti care îți dau lecții în tehnologie,susțineri capabili care sa poată câștiga un ban,dar nu,nu vopsitul ala de Grigoriu,si de toți pensionarii care nu știu de altfel ca și la ATOP sa nu facă nimic dar sa ia salarii ca de parca sunt niște păuni îngâmfați când te întâlnești cu ei

 • Lista a fost intocmita cu mult inainte, verificati desfasurarea procedurii si veti avea mari surprize privind respectarea, incepand de la banala publicitate ……. iesenii merita informati cum se sifoneaza bugetul municipiului

 • Grigoriu este un ordinar, vremea lui a apus demult dar el nu vrea sa constientizeze asta. Are nevoie de bani. Are sotie tinara, o vaca cum e Delia Aioanei si are si o amanta cu cwrul mare (Alina „MOP” Toader)….

 • Acest imbecil incompetent a fost pus pe funcție ca să facă bani pt partid dar… surpriză, a băgat mai mult în propriul buzunar decât trebuia și la partid a ajuns prea puțin ! Peste câteva luni îl vedem și pe boul ăsta în cătușe la DNA !

 • Dascalescu un neica nimeni.Daca era ceva de capul tau aveai pana acum un loc de munca. Nici pensiunea nu ti o poti gospodari. Bani publici sunt tare buni ca poti sa stai degeaba si sa primesti banii iesenilor. Mergi la tine la tara si stai ascuns ca are de ce sa ti fie rusine!

 • Pentru dan/ dana
  Banii când o sa munciți mai leneșilor.
  Frecați menta și stați pe bisericuțe sindicale și vreți bani.
  Are dreptate primarul sa nu va mai dea bani.
  Mișcați curul la munca și mai putina vrajeala și băutură.
  Hai ca v a crescut curul de la atâta bine.

 • asta s-a dus la partidula AUR condus de George Simion trimis de Chiricasa saboteze si sa spioneze.Dascalescu este o nulitate prin definitie.

Adauga un comentariu