Sport

Florin Mergea si-a ales partenerul pentru 2017: se reface „dream-team”-ul!

Publicat: 29 sept. 2016

Florin Mergea (31 ani) a anuntat prin intermediul contului oficial de Facebook ca în 2017va face din pereche cu englezul Dominic Inglot (30 ani), dupa despartirea de indianul Rohan Bopanna, alaturi de care a disputat finala Turneului Campionilor în 2015 si semifinala în turneul de la Wimbledon (2015). „Dodo” si „Dom” au fost echipa surpriza a începutului de an 2015: dupa o finala la Auckland, cei doi au devenit spaima fratilor Bryan, învingându-i pe cvasi-invincibilii americani în optimile Australian Open-ului, apoi din nou, în al doilea si ultimul meci direct în aceasta formula, în sferturile turneului de la Dubai.

„Am ales ca anul viitor sa joc cu cel mai bun prieten al meu. Consider ca momentul în care ne-am întâlnit în trecut nu a fost cel mai potrivit pentru niciunul dintre noi, si astfel am lasat lucrurile neterminate”, a scris Florin Mergea. Cei doi au jucat prima data împreuna în septembrie 2014 si per total au disputat patru turnee pâna la finalul anului, într-o perioada în care românul schimba practic partenerii de la turneu la turneu, reluând din când în când câte o colaborare.

În 2015, Mergea si Inglot au disputat primele opt turnee ATP împreuna, însa accidentarea britanicului si foamea de performanta a românului au dus la ruperea colaborarii. Mergea a profitat de o conjunctura favorabila si a da startul unei colaborari cu indianul Rohan Bopanna, un jucator cu 12 titluri la dublu la acea ora si o finala de turneu de Grand Slam în palmares.
Mergea a laudat în repetate rânduri comunicarea buna cu Inglot, la începutul lui 2015, iar acest aspect este punctat si acum de sportivul nascut la Craiova.

„Este omul alaturi de care am obtinut cea mai importanta victorie pentru mine, prima din cariera mea împotriva fratilor Bryan. S-a întâmplat într-un Grand Slam, când ei se aflau într-un moment de vârf al carierei lor si chiar în ziua în care am împlinit 30 de ani. Acel moment va ramâne pentru totdeauna în inima mea, iar daca tin cont de relatia excelenta pe care o avem si în afara terenului, sunt suficiente elemente care formeaza o baza solida pentru parteneriatul din 2017. Bine ai revenit în #teaMMergea, Dom Inglot!”, a mai scris Mergea.

Florin  Mergea ocupa în acest moment locul 16 în clasamentul ATP de dublu, iar Dominic Inglot – locul 31 ATP. Inglot nu a avut un partener stabil în 2016, jucând printre altii cu: Kontinen, Krajicek, Draganja, Istomin, Matkovski, Nestor, Klassen etc.loading...

Adauga un comentariu