Scena artistica din Romania

Florin Piersic, la Gala Premiilor UNITER: „Tata mi-a spus: „Fa-te, ma, doctor veterinar!”” Teatrul Radu Stanca din Sibiu, marele castigator al serii. Lista premiilor

Publicat: 14 mai 2019
3

Celebrul actor Florin Piersic a primit la 83 de ani, premiul pentru intreaga cariera in cadrul Galei Premiilor UNITER, editia a 27-a ce a avut loc luni seara la Cluj Napoca.
"Rebengiuc, nu-mi vine sa cred ca ai venit in sala sa ma aplauzi! Spune-i Marianei Mihut ca o iubesc de nu mai pot. E bine ca am primit acest premiu la 83 de ani, pentru ca daca il primeam dupa ce am plecat la stele, nu mai avea nicio valoare. Pe aceasta scena unde am jucat de sute de ori piese mai frumoase si mai putin frumoase, aici am debutat cu o singura replica: Sa facem greva! Astazi e replica care se potriveste cel mai bine sa o spun eu. Pino Caramitru mi-a spus: 5 minute. Doar 5 minute pe scena.

Am debutat in piesa Pentru fericirea poporului. La repetitii saream pe o masa la repetitii. La premiera cineva a venit la mine si mi-a spus, stii cine e in sala? Petru Groza! Ma doare in fund! Cand am sarit, s-a rupt masa si am zis si eu Sa facem greva! Si cand am ajuns acasa, am intrebat-o pe mama: Cum a fost? Exceptional, dar de fiecare s-a rupt masa? Nu, doar acuma! Iar tata mi-a spus: Fa-te, ma, doctor veterinar!

La 83 de ani sunt pe aceasta scena si iau acest premiu. Daca v-am suparat in seara asta cu ceva, ma bucur din toata inima! Sa va dea Dumnezeu sanatate!", a declarat Florin Piersic.

Lista premiilor Galei UNITER

Premiul Senatului UNITER – actor: Florin Piersic

Premiul pentru cel mai bun actor in rol principal: Andrei Hutuleac, pentru rolul Randle P. McMurphy din spectacolul Zbor deasupra unui cuib de cuci de Dale Wasserman, directia de scena Victor Ioan Frunza la Teatrul Metropolis

Premiul Senatului UNITER – actrita: Maia Morgenstern

Premiul pentru cea mai buna actrita intr-un rol principal: Ofelia Popii, pentru rolurile Seigen si Shinnobu Sota din spectacolul Povestea printesei deocheate, scenariul Silviu Purcarete inspirat din „Sakura Hime Azuma Bunshô” de Tsuruya Nanboku al IV-lea, regia Silviu Purcarete la Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu.

Premiul Senatului UNITER pentru scenografie: Nina Brumusila

Premiul pentru scenografie: Dragos Buhagiar, pentru scenografia spectacolului Povestea printesei deocheate, scenariul de Silviu Purcarete inspirat din „Sakura Hime Azuma Bunshô” de Tsuruya Nanboku al IV-lea, regia Silviu Purcarete la Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu.

Premiul pentru excelenta: Andreea si Andrei Grosu, proiectul UNTEATRU

Premiul Senatului UNITER: Andreea Gavriliu

Premiul pentru cea mai buna actrita in rol secundar: Natalia Calin, pentru rolul Doamna Bologa din spectacolul Padurea spanzuratilor, dupa Liviu Rebreanu, scenariul, regia si universul sonor Radu Afrim la Teatrul National „I.L. Caragiale” din Bucuresti

Premiul Senatului UNITER pentru intreaga activitate – regie: Cristian Pepino

Premiul Senatului UNITER: Florica Ichim

Premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar: Richard Balint, pentru rolul Mr. Lockhart din spectacolul Navigatorul de Conor McPherson, regia Cristian Juncu la Teatrul National Targu Mures – Compania „Liviu Rebreanu”.

Premiul Senatului UNITER pentru critica teatrala: Doina Papp

Premiul pentru cea mai buna piesa  mai buna piesa romaneasca a anului 2018 – Stela Giurgeanu, cu "Matidla si groparii"

Premiul pentru intreaga activitate: Ilinca Tomoroveanu (post-mortem)

Premiul special al UNITER: Facultatii de Teatru si Film din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca

Premiul pentru debut: Andreea Tecla si Madalina Niculae, pentru scenografia spectacolului R.U.R de Karel Čapek, regia Vlad Cristache la Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu, sectia germana

Premiul pentru critica de teatru: Calin Ciobotari

Premiul presedintelui UNITER: Cornel Taranu

Premiul pentru teatru radiofonic: Lupoica,  adaptare radiofonica Domnica Tundrea

Premiul pentru teatru tv: Apostolul Bologa, regia Dominic Dembinski

Premiul special al Senatului UNITER pentru papusi si marionete: Decebal Marin

Premiul Consiliului Britanic: Reactor de creatie si experiment – Cluj Napoca

Premiul pentru cea mai buna regie: Tompa Gabor, Negutatorul din Venetia

Premiul pentru cel mai bun spectacol:  Povestea printesei deocheate, regia Silviu Purcarete, Teatrul National din Sibiu
Adauga un comentariu