National

Florin Piersic, mesaj tulburător după moartea actriței Draga Olteanu Matei

Publicat: 18 nov. 2020
Florin Piersic privește
„Draga mea, Dragă și iar Dragă, ne-ai părăsit!”

Noaptea trecută, România a pierdut o actriță îndrăgită de toată lumea, Draga Olteanu Matei. În urma complicațiilor provocate de o hemoragie digestivă, aceasta s-a stins din viață. Vestea l-a întristat și pe Florin Piersic, care a postat un mesaj tulburător pe o pagină de socializare.

„Draga mea, Dragă și iar Dragă, ne-ai părăsit! Chirița mea și a poporului ăstuia trist astăzi de plecarea ta, parteneră de scenă și actriță minunată, eu, «mândrul» tău – cum m-ai botezat- îți voi duce lipsa, la fel ca și «fratelui» tău de o viață, Amza Pellea, pe care sper că astăzi l-ai întâlnit împreună cu iubitul tău soț, doctorul Matei. Și du-le dorul meu lui Moraru și Dinică. Te iubesc, scumpa mea!”, este mesajul scris de Florin Piersic pe pagina sa de Facebook.

Draga Olteanu Matei a părăsit scena vieții în urmă cu o noapte, la spitalul judeţean „Sfântul Spiridon” din Iaşi, după câteva zile în care medicii au depus toate eforturile pentru a o salva. În vârstă de 87 de ani, actrița a fost transportată de la Spitalul din Piatra Neamţ, la Iași, vineri după-amiază. Aceasta era în stare gravă, având hemoragie digestivă masivă.

Diana Cimpoeșu, șefa Unităţii de Primiri Urgenţe de la SMURD Iaşi, a confirmat că Draga Olteanu Matei a fost internată la secţia ATI, cu patologie gastroenterologică.

Joi, trupul actriței va fi depus la Cinematograful Dacia Mon Amour

Sicriul cu trupul neînsuflețit al actriței Draga Olteanu Matei va fi depus, joi, 19 noiembrie 2020, în holul Cinematografului Dacia Mon Amour, din Piatra Neamț, începând cu ora 17.

Pe data de 22 noiembrie, duminică dimineață, sicriul va fi dus la Curtea Domnească, aproape de Biserica Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, pentru oficierea serviciului religios. Apoi, pentru un ultim omagiu adus actriței, cortegiul funerar va trece prin fața Teatrului Tineretului.

Astfel, admiratorii acesteia își pot lua rămas-bun, dar cu respectarea măsurilor de protecție, care au menirea să limiteze răspândirea noului coronavirus: masca de protecție și distanțarea fizică.

Înmormântarea va avea loc în Cimitirul Eternitatea din Piatra Neamț. Aici, Draga Olteanu Matei urmează a-și dormi somnul de veci alături de soțul său, Ionel Matei.

Draga Olteanu Matei, o actriță desăvârșită. Și-a închinat peste șase decenii teatrului, filmului şi televiziunii

Draga Olteanu Matei a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1956. În același an, a debutat în teatru, în piesa „Ziariștii” de Alexandru Mirodan.

Aceasta a jucat în piese din dramaturgia autohtonă: „Coana Chirița” după Alecsandri, „Gaițele” de Kiritescu (1977), „Hagi Tudose” de Barbu Ștefănescu Delavrancea.

Mai mult, în televiziune, a format un cuplu memorabil cu regretatul Amza Pellea, jucând-o pe Veta, soția lui Nea Mărin.

Cuplul savuros și-a făcut apariția și pe marile ecrane, în filmul regizat de Sergiu Nicolaescu, „Nea Mărin miliardar”, unul dintre cele mai mari succese comerciale ale cinematografiei româneşti.

În anul 2007, după ce s-a pensionat, Draga Olteanu Matei a părăsit scena Teatrului Naţional și s-a mutat la Piatra Neamț. Aici, a înființat compania teatrală „Teatrul Vostru”.

Comentarii
Adauga un comentariu