Eveniment-Social

Flux de mobilitati pentru profesorii unui cunoscut colegiu iesean

Publicat: 24 feb. 2016
1
In perioada 28 februarie – 4 martie 2016, Colegiul TehnicGheorghe Asachi” din Iasi deruleaza primul flux de mobilitati din cadrul proiectului european RESPECT – Rezultatele de maine ale elevilor, succesul profesorilor ce tind spre europenizarea invatamantului de calitate pe termen lung, proiect a carui implementare se va realiza in perioada 1 decembrie 2015 – 1 decembrie 2016.
Proiectul RESPECT are ca scop participarea unui numar de 20 de cadre didactice la patru cursuri de formare, in context european, cursuri care raspund nevoilor de formare continua identificate la nivelul scolii. Participarea cadrelor didactice la aceste cursuri de formare are ca scop indeplinirea obiectivului fundamental al proiectului, respectiv reducerea abandonului scolar in urmatorii ani si dobandirea de strategii didactice inovative astfel incat sa creasca motivatia elevului pentru scoala.

Vezi si Amnesty International: Atentatele teroriste, pretext pentru invadarea vietii private si interzicerea libertatii de exprimare

Aceasta prima mobilitate presupune participarea a sase cadre didactice (discipline tehnice si de cultura generala) la cursul de formare „Motivation of Technical and Vocational Students”, care se va desfasura la Brugge, in Belgia. Rezultatele proiectului se vor reflecta in capacitatea crescuta a cursantilor de a coopera la nivel european si de a furniza elevilor o viziune realista asupra Europei, in producerea de efecte pozitive, de lunga durata asupra profesorilor, ceea ce va conduce la o crestere a motivatiei personale si profesionale.

In spiritul promovarii  valorilor europene inscrise in Charta Drepturilor  Fundamentale a Uniunii Europene, patru scoli cu profil vocational – Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi’ Iasi, Romania, IEZ Ruiz de Alda, San Javier, Spania, Neue Gymnasiale Oberstufe, Frankfurt, Germania si Birmingham Metropolitan College, Marea Britanie – au realizat Proiectul Erasmus +Ka2 Building Up Human Values Through Art, in intervalul 2015-2017. Proiectul isi propune sa asigure o implicare mai mare a tinerilor in viata comunitatii prin participarea la activitati ale ONG-urilor, ale asociatiilor sociale si culturale, pentru a le dezvolta sentimentul coeziunii sociale, al solidaritatii, a umanitatii, a libertatii si demnitatii umane prin intermediul artei. Prima activitate transnationala din cadrul proiectului se va desfasura intre 29 februarie – 4 martie 2016, la Birmingham Metropolitan College din Marea Britane, unde echipele internationale, formate din elevi ai celor patru scoli europene, vor realiza opere de arta. De la Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” vor participa la aceasta activitate opt elevi, insotiti de doi profesori. 
Adauga un comentariu