International

FMI cere ministrilor de Finante din zona euro sa inceapa negocierile pentru reducerea datoriei Greciei

Publicat: 06 mai 2016
Fondul Monetar International(FMI) a cerut ministrilor de Finante din zona euro sa inceapa imediat negocierile pentru a acorda Greciei o reducere de datorii, in pofida opozitiei exprimate de Germania, in conditiile in care luni are loc o reuniune de urgenta a Eurogrupului.
Intr-o scrisoare trimisa seara trecuta celor 19 ministrii de Finante din zona euro, directorul general al FMI, Christine Lagarde, apreciaza ca negocierile dintre Atena si creditorii internationali, in legatura cu reducerile bugetare „de rezerva” in valoare de trei miliarde de euro, au esuat iar diminuarea datoriilor trebuie pusa imediat pe masa discutiilor, in caz contrar existand pericolul ca FMI sa nu mai participe la acest program.
„Credem ca masurile specifice de reforma economica, restructurarea datoriilor si finantarea trebuie discutate simultan. Pentru ca noi sa sprijinim Grecia cu un nou acord FMI este esential ca finantarea si stergerea datoriilor catre partenerii europeni ai Greciei sa se bazeze pe tinte fiscale care sunt realiste deoarece sunt sprijinite de masuri credibile pentru a le atinge”, se arata in scrisoarea trimisa de Christine Lagarde. Atat FMI, cat si seful sau pentru Europa, Poul Thomsen, au fost criticati in ultimele luni de o serie de oficiali greci pentru ca au solicitat masuri excesive de austeritate.


loading...

Adauga un comentariu