National

FMI cere restructurarea masiva a companiilor de stat din Romania

Publicat: 14 mart. 2016
1

Fondul Monetar International (FMI) recomanda autoritatilor din Romania adoptarea cat mai rapida a legislatiei pentru imbunatatirea guvernantei corporative in companiile de stat si stabilirea unei liste cu potentiale listari la bursa sau privatizari, a declarat, luni, seful misiunii FMI in Romania Reza Baqir, la finalul misiunii in Romania.

„Misiunea recomanda adoptarea si implementarea rapida a legislatiei pentru imbunatatirea guvernantei corporative la companiile de stat. De asemenea, recomandam restructurarea masiva a companiilor de stat aflate intr-o situatie financiara ingrozitoare si stabilirea unei liste de potentiale companii care pot fi listate la bursa sau privatizate”, a explicat reprezentantul FMI, intr-o conferinta de presa.

Citeste si Deplasari in strainatate de 1 milion de lei, in februarie, la Cotroceni, pentru vizitele externe ale presedintelui Klaus Iohannis si consilierilor sai

Aceste reforme vor ajuta la imbunatatirea managementului profesionist in aceste companii, la alocarea mai eficienta a resurselor, la cresterea profitabilitatii, la transferuri mai mici de bani dinspre buget si la limitarea datoriilor statului.

In plus, reprezentantii misiunii au apreciat eforturile autoritatilor in lupta impotriva coruptiei si le incurajeaza sa continue in acelasi ritm.

Citeste si Der Spiegel: Mandatul lui Iohannis, „un dezastru”. Tacerea, marca presedintelui

„Imbunatatirea guvernantei si lupta impotriva coruptiei nu sunt doar chestiuni economico-sociale cheie, ci sunt cruciale si din perspectiva macroeconomica. Reducerea coruptiei va ajuta la combaterea evaziunii fiscale si va reduce pierderile din banii contribuabililor. De asemenea, va ajuta la imbunatatirea mediului de afaceri si va duce la atragerea investitorilor straini”, a adaugat oficialul FMI.

Adauga un comentariu