Actualitate

FMI face presiuni ca sa apere bancile! Cu cine va tine presedintele Johannis: cu strainii sau cu romanii necajiti?

Publicat: 04 dec. 2015
Romani, treziti-va! Lucruri incredibile se petrec in tara noastra, iar noi trebuie sa luam atitudine! Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit, astazi, la Palatul Cotroceni, cu Poul Mathias Thomsen, Directorul Departamentului European al Fondului Monetar International (FMI). Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, in cadrul intrevederii, au fost discutate „perspectivele pozitive ale economiei Romaniei, dar si unele evolutii de la nivel european”. Anterior, delegatia FMI se intalnisera si cu premierul Romaniei, Dacian Ciolos. In fapt, subiectul acestor discutii a fost unul singur: Fondul Monetar International face presiuni uriase la presedintele Klaus Iohannis sa nu promulge Legea darii in plata, un act normativ care a infuriat bancile. 

(Poul Mathias Thomsen) 
Parlamentul a votat cu o larga majoritate legea care le da clientilor posibilitatea sa restituie bancii bunul ipotecat cand nu mai pot plati datoria, banca nemaiputandu-se indrepta catre alte bunuri sau venituri ale debitorului. Cunoscuta ca „Legea darii in plata„, ea a starnit numeroase controverse, bancherii spunand ca este o lege „cu dedicatie” pentru speculatorii imobiliari. De partea cealalta, initiatorii spun ca este o lege care sa corecteze impartirea riscurilor intre banca si clienti atunci cand se acorda un imprumut, perceptia fiind ca institutiile de credit transfera toate riscurile asupra clientilor. Daca legea va fi promulgata de presedintele Johannis, ea va intra in vigoare in 15 zile de la publicarea in Monitorul Oficial.
Trebuie sa aparam securitatea economica a Romaniei!
Este inadmisibil ca reprezentantii Fondului Monetar International sa se implice atat de agresiv in politica economica a unei tari independente. De fapt, cei de la FMI vor ca presedintele Johannis si romanii sa ramana in continuare sclavii bancilor. Presedintele Klaus Iohannis trebuie sa se gandeasca ca securitatea economica a tarii este facuta de firmele cat mai solide din Romania, nu de multinationale. Atat el cat si guvernul trebuie sa schimbe optica politicilor economice ale tarii si sa abordeze un model polonez sau turcesc, in care protectionismul pietei este foarte mare fata de multinationale. Spre exemplu, in Turcia daca piata termopanelor este intr-o explozie, nemtii fac fabrica in Turcia, produce in Turcia, cu oameni din Turcia, altfel nu au voie sa vanda in Turcia. 
Un alt exemplu este modul in care nemtii isi sustin firmele autohtone, ca de exemplu Volkswagen, in razboiul cu americanii privind noxele de poluare. Sau cum Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a sustinut ca Airbus sa vanda 10 aeronave in China. Fiecare isi face politica economica in sustinerea firmelor locale, iar Romania a facut de fiecare data ce spune FMI. Acum a venit momentul ca toata lumea sa se solidarizeze cu piata interna si sa protejam locurile de munca romanesti. Fiecare cetatean simte ce pateste cu E.ON Gaz, cu E.ON Energie, cu OMW, care au acaparat serviciile publice si acum suntem sclavi in propria tara. Acum a venit momentul sa luam atitudine, sa ne spunem parerea sa aratam ca suntem o forta si ca in propria noastra tara nu strainii fac legea.
Sunt oameni necajiti care si-au pierdut casele, averile, afacerile din cauza bancilor, care niciodata nu au fost un partenere, ci intotdeauna s-au comportat ca niste camatari, cu acte in regula. Sunt oameni care s-au sinucis pentru ca nu au mai putut sa reziste tensiunii ca-si pierd agoniseala de-o viata din cauza bancilor din Romania. Acum a venit moment ca si reprezentantii bancilor sa vada ce inseamna economie de piata reala, sa-si asume si ei riscuri, nu doar clientii. Acum totul depinde de decizia pe care o va lua presedintele Klaus Iohannis. Va fi acesta de partea romanilor necajiti sau va tine partea bancilor si multinationalelor?


loading...

Comentarii
  • Johannis a face un troc cu bancile! Va cere detalierea completa a tuturor averilor detinute de romani in afara tarii (desecretizare ) off shore-uri sau aiurea in Elvetia si in schimb nu va promulga legea. Sau o va aproba dar nu retroactiv. Adica va functiona pt contractele nou incheiate…

  • Numarul celor afectati de aceasta lege, cei care nu vor mai avea acces la credite ipotecare, muncitori din constructii care vor ramane fara job odata cu caderea pietei, prin impozitele diminuate din toate sectoarele afectate, este mult mai mare decat numarul cazurilor sociale fara educatie financiara care cer ajutorul statului pentru ca nu mai pot face fata angajamentelor asumate chiar de dansii.

Adauga un comentariu