Eveniment-Social

Foarte multi ieseni ajung la spital din cauza insectelor. Ce spun medicii

Publicat: 25 aug. 2019

In actualul sezon cald, pe mainile medicilor ieseni au ajuns foarte multi pacienti care au intampinat probleme dupa ce au intrat in contact cu anumite insecte.

De cele mai multe ori, iesenii se adreseaza spitalelor atunci cand sunt muscati de capuse, pentru ca insecta sa fie extrasa intr-un mod corespunzator si pentru a se asigura ca nu exista riscul de a dezvolta boala Lyme.

Conform medicilor, chiar daca adresabilitatea a fost crescuta in aceasta vara, situatia nu este ingrijoratoare deoarece nu s-au inregistrat cazuri grave.

Vezi si: INCREDIBIL! O boala cumplita ameninta din nou viata iesenilor! A muncit intr-un subsol, iar acum se zbate intre viata si moarte – FOTO

"La Spitalul de Boli Infectioase «Sf. Parascheva» din Iasi au ajuns in aceasta vara multi pacienti care au fost muscati de capuse. Este bine ca iesenii stiu cum sa procedeze si ca se adreseaza specialistilor. Cel mai important lucru este ca insecta sa fie extrasa intr-un mod corespunzator, pentru a elimina riscul aparitiei unei infectii. Ii sfatuim pe ieseni sa fie foarte atenti in aceasta perioada si sa se adreseze medicului daca observa ca au fost muscati de o astfel de insecta, pentru ca pacientul sa poata fi tinut sub observatie", precizeaza prof. dr. Carmen Dorobat, manager al Spitalului de Boli Infectioase din Iasi.loading...

Adauga un comentariu