Internationale

Focaccia cu rozmarin si cartofi

Publicat: 06 mart. 2013

Ingrediente:

450 g faina
250 ml apa calda
2 lingurite drojdie
o lingurita zahar pudra
1 lingurita sare
2 cartofi mici
80 ml ulei de maline extra virgin
rozmarin
usturoi

Mod de preparare:

Se amesteca intr-un vas apa calduta cu zaharul, dupa care se adauga faina si se amesteca bine. Drojdia se omogenizeaza cu 60 ml de ulei. Se adauga peste aluat si se framanta timp de 10-15 minute, pana se obtine un aluat moale si nelipicios.

Se unge o tava cu ulei de masline si se pune aluatul in tava. Se lasa sa creasca la loc cald pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut, se adauga in interiorul aluatului feliile de cartofi, rozmarin si usturoi. Se amesteca doua linguri de ulei cu doua linguri de apa si se unge toata suprafata. Se lasa la copt timp de 10 minute, pana cand cartofii capata o culoare maronie.

sursa: acasa



loading...

Adauga un comentariu