National

Focar de coronavirus la Constanţa! Autoritățile au demarat ancheta epidemiologică

Publicat: 25 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Focar de coronavirus la Constanţa Autoritățile au demarat ancheta epidemiologică

Este focar de coronavirus la Constanța! Trei angajați ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța au fost depistați pozitiv și au fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. În consecință, Direcția de Sănătate Publică a efectuat deja o anchetă epidemiologică și a dispus izolarea tuturor contacților direcți.

Nu numai la DSVSA au fost depistate cazuri de infectări cu noul coronavirus ci și la Compania Națională Canalele Navigabile. „A fost făcută o anchetă epidemiologică, s-a făcut izolarea tuturor persoanelor, s-au testat contacții direcți și cei trei angajați sunt internați în prezent la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. De asemenea, sunt cinci cazuri de coronavirus la Compania Națională Canalele Navigabile”, au dezvăluit surse din cadrul Direcției de Sănătate Publică din Constanța.

Nelu Tătaru avertizase la ultima vizită

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a făcut o vizită de lucru la Constanța, în urmă cu două săptămâni, pentru a face verificări în privința felului în care este gestionată situația pe plaje și la terase. Unde nu s-ar putea ține cont de distanțare. A dat și un avertisment. Nelu Tătaru a explicat că există posibilitatea ca zonele de pe litoral unde se crează aglomerări, precum distracțiile tinerilor din Vama Veche, să devină focare. „În acest moment sunt cetățeni din țară care se reîntorc în județele din țară, nu trebuie să gestionăm neapărat Constanța, ci tot ce se întâmplă la Constanța în acest sezon estival”, a declarat ministrul.

„Există această posibilitate.Tot ceea ce înseamnă contact fizic prelungit, nepăstrarea unei distanțări fizice, pot face o transmitere. Simptomatologia într-o infecție Covid începe din a doua până în a zecea zi”, a mai precizat Nelu Tătaru.

Adauga un comentariu