Local

Focare Covid-19 la Centrul „Ion Holban” și Grădinița „Ion Creangă” din Iași. Mai mulți salariați, testați pozitiv cu noul coronavirus

Publicat: 20 nov. 2020
Alte focare Covid-19 în județul Iași

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia a 2 focare Covid-19 în Judetul Iaşi, astfel:

  1. CENTRUL DE SERVICII SOCIALE „ION HOLBAN”- 5 salariaţi.

           Măsuri:

           Pozitivii sunt izolaţi la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie. Contacţii direcţi sunt carantinaţi la domiciliu. Nu există beneficiari contacţi direcţi.

  1. GRĂDINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT ”I. CREANGĂ” IAŞI – 4 salariaţi

           Măsuri:

           Pozitivii sunt izolaţi la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie. Contacţii direcţi sunt carantinaţi la domiciliu. Nu există copii contacţi direcţi.

           De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a 2 focare Covid-19 din Judeţul Iaşi:

  1. CENTRUL DE SERVICII SOCIALE BUCIUM – au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă 3 de beneficiari.

           În cazul acestui focar, au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus 6 salariaţi si 15 beneficiari.

Măsuri:

           La retestare s-au mai depistat 3 cazuri pozitive (3 beneficiari). S-a facut dezinfecţia spaţiilor. A fost efectuată reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul echipamentului de protecţie.

  1. CENTRUL DE SERVICII SOCIALE ”SF. ANDREI”IAŞI – au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă un salariat şi 3 beneficiari.

           În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv 14 salariaţi.

Măsuri:

           La retestări s-au mai depistat pozitivi un angajat şi 3 beneficiari. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor şi a fost reinstruit personalul.

Situația Covid-19 la nivelul județul Iași

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 20 noiembrie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 16692 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 314 cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

     Dintre persoanele confirmate pozitiv, 5005 au fost externate (cu 32 de persoane externate în plus faţă de ziua precedentă). 

     În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-a înregistrat un deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 298.

     Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 20 noiembrie 2020, sunt ocupate 607 paturi, din care 62 sunt paturi ATI. In ceea ce priveste gradul de ocupare pentru paturile ATI, din cele 62, 9 sunt ocupate la Spitalul de Boli Infecţioase, 18 la Spitalul Mobil Leţcani, 6 la Spitalul de Pneumologie, 5 la Spitalul Municipal Paşcani, 5 la Spitalul de Recuperare, 6 la Spitalul C.F. Iaşi şi 13 la Spitalul de Neurochirurgie. În momentul de faţă mai sunt libere 5 paturi, 3 paturi la Spitalul de Neurochirurgie, un pat la Spitalul CF Iasi si unul la Spitalul C.F.Iasi.

     În spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 115 paturi: 2 paturi la Spitalul de Boli Infectioase, 6 la Spitalul Spitalul Mobil Leţcani, 4 paturi la Spitalul de Pneumologie, 32 de paturi la Spitalul Hârlău, un pat la Spitalul de Recuperare, 3 la Spitalul Sf. Spiridon, 14 de paturi la Spitalul Militar şi 53 de paturi la Spitalul CF Pascani. 

     În ceea ce priveşte Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate 4 paturi ATI. In momentul de faţă sunt 24 bolnavi confirmati pozitiv cu noul coronavirus care fac dializă pe staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi. 

     La Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate cele două paturi ATI. 

     Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 20 noiembrie 2020, un număr de 5298 de persoane se află în izolare, iar 5212 de persoane sunt carantinate la domiciliu. 

     Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 14068 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 17606 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

 

Adauga un comentariu