News Flash:

Focul Sfantului Prooroc Ilie

20 Iulie 2007
4302 Vizualizari | 2 Comentarii
Focul Sfantului Prooroc Ilie
• Minunile savarsite de Sf. Prooroc Ilie cutremura mintea celui care citeste despre viata aceluia care, conform Bibliei, a fost luat la cer cu un car si cai de foc • Proorocul Ilie, sarbatorit astazi, 20 iulie, inca de la nastere s-a aratat ca va pogori cu focul divinitatii si va arde pe cei fara de lege • Luna iulie sau cuptor este, in Bucovina, marcata si de sarbatoarea lui Ilie Palie, cel care bate pe necredinciosi prin gheata, respectiv Foca, cel care aduce arsita si focul pustiitor in vremile de restriste spirituala • Sf. Ilie este si cel care aduce ploaia si este considerat patronul aviatiei
Proorocul Ilie este sarbatorit astazi, 20 iulie. Chiar de la nastere s-a aratat ca va fi cel care va pogori cu focul divinitatii si-i va arde pe cei fara de lege, prin flacari. Luna iulie sau cuptor este, in Bucovina, marcata si de sarbatoare lui Ilie Palie, cel care bate pe necredinciosi prin gheata, respectiv Foca, cel care aduce arsita si focul pustiitor in vremurile de restriste spirituala. Acesti doi sfinti sunt sarbatoriti in urmatoarele doua zile. Sfantul Prooroc Ilie a trait cu aproximativ opt secole inainte de nasterea lui Iisus Hristos. In acele timpuri, poporul iudeu era condus de regele Ahab. Acesta avea o sotie foarte frumoasa, Isabel, fiica unui imparat inchinator la idoli. Ahab a fost povatuit de sotia sa sa paraseasca credinta in Dumnezeu. Astfel, fiind convins, Ahab a poruncit sa se ridice idoli, peste tot, in tinutul Israelului, iar preotii pagani erau in gratiile sale. Regele iudeu incepe si o prigoana impotriva credintei celei adevarate pentru a intoarce poporul lui Avraam la inchinarea la idoli. Sf. Ilie Proorocul, din tinutul Galaadului, era din neamul lui Aron. Ajungand la curtea regelui, il cearta ca a obligat poporul sa se inchine idolului Baal, adus de Isabel din Sidon. Uimit de atata necredinta, Ilie pogoara o seceta cumplita timp de trei ani si jumatate. Pleaca in Sidon dupa ce seaca si raul Iordan iar dupa aproape patru ani se intoarce la imparatul Ahab. A incercat din nou sa-l aduca la credinta, aratandu-i cine este Dumnezeu folosindu-se de doua jertfe, una de inchinare la Baal si alta de inchinare la Dumnezeu. Rugandu-se, slujitorii lui Baal nu au reusit sa coboare foc peste jertfa lor, dar Ilie, prin credinta, a primit focul de la cer care a mistuit intreaga jertfa. Poporul se intoarce la credinta iar Ilie, de pe muntele Carmel, a dat ploaie, incheindu-se seceta. Dupa aceasta, Ilie revine in Samaria si-l instituie pe Elisei prooroc in locul sau. Cand a ajuns in Iordan, a despartit apa in doua, si, pe cand vorbea cu proorocul Elisei, a fost luat la cer cu un car si cai de foc.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

Tzukurika  | #15863
De cand ma stiu, bunica mea imi spunea importanta acestei sarbatori, alaturi de Ilie Palie si Foca. niciodata ea nu facea curat sau ceva treaba cand erau aceste sarbatori din teama de a nu ise intampla sau abate ceva asupra casei ei. Insa, cu timpul"invatatii" au nesocotit aceste sarbatori si chiar in preajma acestora li se intampla "nenorociri" in familiile lor. Nu e doar o supozitie, ci ea real. Din cauza timpului acesta care nu ne mai ajunge, chira daca ziua ar avea 25h, din goana dupa multa multa agoniseala, lumea ignora sarnbatorile, ignora pe Dumnezeu si doar se intreaba"de ce Domane e seceta, ne iau apele casele, ne iau foc lanurile de grau, si asa mai departe?" e bine totusi sa reflectam si sa ne intoarcem catre Dumnezeu. La multi ani tuturo sarbatoritilor de astazti
Sorin  | #15864
Ultimul si primul comentariu a fost postat de mult, ca dovada ca nu prea mai e nimeni interesat de asa ceva, sau cine e interesat nu stie ca gaseste pe internet. Nu cred ca li se intampla "nenorociri" in familiile lor, la nimeni care nu tine sarbatoarea. Eu nu am patit nimic niciodata.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2960 (s) | 22 queries | Mysql time :0.164631 (s)