National

Focuri de arma la frontiera cu Ucraina: un ucrainean a fost impuscat de politistii romani

Publicat: 15 mai 2012
1
Un barbat ucrainean a fost impuscat asta-noapte, langa Sighet, de un politist de frontiera roman. Alti doi au fost retinuti de politistii de frontiera romani, iar inca trei barbati, de cei ucraineni. Acuzatia: contrabanda cu tigari.
Noaptea trecuta, de la ora 23.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmatiei au observat mai multe persoane care au trecut apa raului Tisa din Ucraina in Romania, cu ajutorul unei barci pneumatice, potrivit comunicatului remis de politia din judetul Maramures, potrivit Adevarul de Baia Mare.
Politistii romani i-au somat, mai intai, verbal pe cei din barca, iar apoi, vazand ca nu reactioneaza, prin focuri de avertisment. Barbatii acuzati de contraband cu tigari au ignorat somatiile, iar unul dintre ei a incercat sa agreseze un politist, motiv pentru care acesta din urma a tras de patru ori in zona picioarelor potrivit legii. In urma actiunii au fost retinuti doi barbati – cetateni ucraineni, restul au sarit in Tisa si s-au retras pe teritoriul ucrainean. Politistii maramureseni au fost anuntat autoritatile de frontiera ale statului vecin. Ucrainienii au raspuns ca au retinut trei barbati si mai multe baxuri cu tigari pe care cei in cauza urmau sa le introduca ilegal in Romania.
Autoritatile ucrainene spun ca unul din barbati prezinta doua plagi posibil prin impuscare in mana si picior, insa viata nu ii este pusa in pericol deoarece i-au fost acordate ingrijirile medicale necesare. Barbatii retinuti sunt acuzati de savarsirea infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat. Cercetarile se efectueaza de autoritatile romane impreuna cu cele ucrainene pentru a-i gasi pe toti cei implicati.
Adauga un comentariu