Culinar

Foietaj cu mere – Plăcintă rapidă, gata în 30 de minute

Publicat: 16 nov. 2020
Foietaj cu mere - Plăcintă rapidă gata în 30 de minute
Plăcinta se prepară în numai 30 de minute

Aici găseşti reţetă de foietaj cu mere la cuptor. Se face incredibil de uşor şi are un gust foarte bune. În numai jumătate de oră poţi prepara un desert delicios.

Ca să-ţi iasă ca în poză de mai jos, trebuie să cureţi şi să feliezi merele, dar fără a le tăia complet. Trebuie să le feliezi ca şi cum ai face cartofi acordeon. Bineînțeles, în afară de mere, ai la dispoziție și piersici sau pere. Important este să pegătește fructul, adică să-l cureți și să-i scoți cotorul. Toamna poți înlocui merele cu prune cărnoase. Gutuia este mult prea tare pentru a o include în lista de ingrediente. Vara pui nectarine, vișine, cireșe și nu numai.

Ingrediente:

  • 80 g făină simplă
  • 1 foaie de foietaj
  • 5 mere
  • 320 ml de lapte
  • 4 ouă
  • 60 g zahăr
  • 40-50 g unt topit

Mod de preparare foietaj cu mere:

Mai întâi se pune foaia de foietaj într-o tavă. Foaia acoperă şi fundul tăvii, şi pereţii, dar nu trebuie să iasă din tavă. Apoi se curăţă merele, se scoate cotorul şi se feliază, dar nu până la capăt. Merele se pun ca şi cum ar fi întregi în tavă.

Apoi se amestecă zahărul, ouăle, untul, faina şi laptele. După ce se obţine o compoziţie omogenă, se toarnă peste merele din tavă. La final se presară zahăr amestecat cu nucşoară şi scorţişoară peste mere. Pentru un plus de gust, adaugă și un plic de zahăr vanilat. Se bagă tava în cuptorul încins la 170 de grade Celsius, pentru circa 20-25 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea. După cum observi, compoziția pregătită seamănă foarte mult cu cea de la clătite sau de la tarta răsturnată.

tava cu foietaj cu mere
Pentru plăcinta din imagine ai nevoie de o singură foaie de foietaj

Pentru seri de toamnă îți recomand și două tarte cu mere sau o plăcintă cu dovleac.
Adauga un comentariu