Eveniment-Social

Folclor în Grădina Botanică susținut de Ansamblul Artistic Profesionist ”Constantin Arvinte

Publicat: 21 aug. 2020

După succesul spectacolului pe care l-a susținut săptămâna trecută în Grădina Botanică Iași, Ansamblul Artistic Profesionist ”Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași va organiza sâmbătă, de la ora 18:00, o nouă reprezentație în grădina din Copou. Evenimentul, intitulat ”În grădina cu folclor”, va aduce pe scenă dansatori, artiști instrumentiști și soliști vocali consacrați: Constantin Bahrin, Claudia Martinică, Simona Mazăre și Andrei Balan. Prezentatoare va fi actrița Bianca Martinică. Organizatorii au anunțat că vor lua măsuri speciale pentru ca toate normele existente să fie respectate.

În afara spectacolului de mâine, ansamblul condus de coregraful Petre Șușu, care este și managerul instituției, și dirijorul Dumitru Lucaci va mai susține încă o reprezentație în Grădina Botanică, pe 29 august.

 

Maestrul Constantin Arvinte, compozitorul Rapsodiei ieșene și unul dintre celebrii folcloriști din România, a împlinit venerabila vârstă de 94 de ani

 

În urmă cu o luna,  una dintre figurile folclorului din România – maestrul Constantin Arvinte, compozitorul Rapsodiei ieșene, s-a aflat în fața unui moment aniversar emoționant. Acesta a împlinit venerabila vârstă de 94 de ani. Născut în comuna ieșeană Voinești, Constantin Arvinte s-a școlit la Iași, la fostul Conservator „George Enescu” și apoi în București, la Școala Militară de Muzică și Universitatea de Muzică. A compus muzică de scenă pentru ansambluri artistice, muzică vocal-simfonică, muzică simfonică, muzică pentru fanfară și muzica corală, a scris culegeri de folclor și a dirijat ansambluri celebre. În onoarea reputatului folclorist, Ansamblul Artistic Profesionist al Consilului Județean Iași, care a fost înființat în 2018, îi poartă numele

Constantin Arvinte, compozitorul Rapsodiei ieșene, se află în fața unui moment aniversar emoționant. Compozitorul Constantin Arvinte a împlinit vârsta de 94 de ani.. Născut în comuna ieșeană Voinești, Constantin Arvinte s-a școlit la Iași, la fostul Conservator „George Enescu” și apoi în București, la Școala Militară de Muzică și Universitatea de Muzică.

Adauga un comentariu