Stiri

Folosirea internetului in Iran, a fost interzisa

Publicat: 15 feb. 2012

Liderii iranieni aduc noi dovezi ale regimului strict de la Teheran dupa ce membrii guvernului au blocat accesul la internet lasând astfel milioane de persoane fara posibilitatea de a folosi adresele de e-mail sau retelele de socializare, informeaza Daily Mail.

Aceasta masura vine într-un moment în care populatia se pregateste sa celebreze a 33-a aniversare a revolutiei islamice si se pare ca ar fi fost pusa în aplicare datorita aparitiei unor zvonuri conform carora, cu aceasta ocazie, s-ar organiza proteste anti-guvernamentale.

Serviciile oferite de Gmail, Google si Yahoo sunt în întregime restrictionate si utilizatorii nu pot accesa nici serviciile de tip online banking.

“Lucrul interesant este acela ca atunci când sunt întrebati ei neaga faptul ca aceste servicii sunt toate blocate”, a declarat un iranian pentru CNET. “Nu stiu ce infrastructura vor folosi, dar nu cred ca avem nicio cale de scapare din aceasta situatie. Ne apropiem din ce în ce mai mult de Coreea de Nord”, a mai adaugat barbatul.

Saptamâna trecuta doi bloggeri iranieni au fost retinuti urmând sa fie executati dupa ce au fost acuzati ca au “raspândit coruptia” înainte de alegerile parlamentare. Patru jurnalisti au fost, de asemenea, arestati la Teheran, iar luna trecuta ministrul de informatii al statului a facut publice planurile de a crea o retea intranet sustinuta de guvern.loading...

Adauga un comentariu