La psiholog

Folosirea telefoanelor cand suntem la cumparaturi ne determina sa cumparam mai mult decat am avea nevoie

Publicat: 12 mai 2019
7

Un studiu recent a aflat ca, atunci cand suntem la cumparaturi, folosirea telefoanelor ne poate distrage atentia si ajungem sa cumparam bunuri de care nu avem nevoie.

Telefoanele mobile se dovedesc de real ajutor atunci cand suntem la cumparaturi, cu ajutorul lor putem compara preturi, gasi ofertele cele mai bune sau afla caracteristicile bunurilor pe care le cumparam. insa, folosirea unei astfel de tehnologii, care ne este foarte la indemana, poate avea si unele dezavantaje serioase, noteaza descopera.ro, care citeaza Futurism. Un studiu recent a remarcat ca atunci cand folosim telefoanele mobile pentru activitati care nu sunt legate de cumparaturi, precum vorbitul la telefon sau folosirea site-urilor de social media, ajungem sa cumparam produse pe care nu am planuit intial sa le cumparam sau chiar sa uitam sa cumparam ce ne-am propus.
 
Studiul publicat in Journal of the Academy of Marketing Science a analizat comportamentul a 2.520 de persoane care au fost la cumparaturi intr-un centru comercial. Echipa de cercetatori a aflat ca cei care au folosit telefoanele pentru activitati care nu au legatura cu cumparaturile au achizitionat in medie cu pana la 9% mai multe produse pe care nu le adaugasera in lista lor de cumparaturi.
 
„Telefoanele mobile au devenit rapid principalul element de distragere a atentiei pentru multi dintre consumatori”, a explicat Michael Sciandra, membru al echipei de cercetatori. Acesta este optimist cu privire la impactul pe care cercetarea la care a luat parte il poate avea asupra modului in care consumam: „Descoperirile noastre ar putea sa influenteze atitudinea consumatorilor cu privire la dispozitivele mobile in timpul cumparaturilor si sa ii determine sa mediteze la modul in care acestea ne influenteaza vietile”. D.F.
 

Adauga un comentariu