Software & Hardware

Folositi aplicatii pentru a scapa de reclamele enervante? (Android)

Publicat: 10 iun. 2012
5

Majoritatea aplicatiilor oferite gratuit pe Play Store contin reclame si/sau anunturi. Asta pentru ca eforturile dezvoltatorilor care aleg aceasta cale de a oferi aplicatiile create cu multa stradanie, trebuie pana la urma rasplatite. Reclamele sunt usor si facil de integrat intr-o aplicatie. Sa scapam de ele cu solutiile prezente pe Store, putin mai greu.

Exista mai multe solutii spre a scapa de anunturile din aplicatii. Prima, cea mai la indemana este investirea unor sume de bani pentru a cumpara varianta fara reclame, de obicei cu terminatia Pro sau Premium. Este totodata indicat sa alegeti aceasta metoda pentru a rasplati intr-un fel eforturile depuse de developer pentru a va aduce si imbunatati aplicatia favorita. Sunt solutii, cel mai frecvent jocuri, care nu au o varianta platita sau fara anunturi. Pentru acestea exista alte solutii.

AdAway

Firewall. Blocati accesul la internet pentru aplicatii pe care le desemnati folosind un Firewall. Trebuie sa stiti ca este nevoie de root pentru a folosi o astfel de solutie. Unii antivirusi, cum este Avast Mobile Security ofera aceasta functie pe langa cele obisnuite, de protectie. Este indicat sa alegeti aceasta cale, mai benefica pentru „sanatatea” sistemului. Exista si aplicatii construite doar in acest scop, pe Store. Cea mai cunoscuta este Droid Wall. Odata ce ati ales calea, marcati aplicatiile al caror acces la internet vreti sa-l blocati. Puteti sa alegeti o conexiune specifica, spre exemplu blocam accesul la 3G si permitem aplicatiei sa se conecteze numai cand o conexiune wireless este activa.

AdAway. Solutie dedicata pentru a bloca numai reclamele. Nu este unica aplicatie de acest gen, mai sunt si altele, toate necesita root. AdAway este de departe cea mai cunoscuta, eficienta si lipsita de costuri. Isi actualizeaza baza de date frecvent si este foarte usor de folosit. Simplu instalati aplicatia, acordati drepturile de root si activati. Este necesar sa reporniti telefonul dupa prima aplicare si de fiecare data cand actualizati baza de date. Va orientati daca este nevoie de actualizare, in functie de ce ati instalat recent care sa contina reclame.

Nu veti reusi sa scapati mereu de inconvenientul aplicatiilor cu reclame. Chiar daca le blocati sansele sunt sa va alegeti cu dungi negre, in partea superioara sau inferioara a ecranului, in locul unde ar trebui sa fie reclamele. Din fericire, nu multe aplicatii functioneaza in acest fel.

Adauga un comentariu