Stiri

Fondatorul FACEBOOK, Mark Zuckerberg, se implica in politica

Publicat: 28 mart. 2013

Presedintele director general al Facebook, Mark Zuckerberg, este pe cale de a participa la crearea unui grup de presiune politica, ce ar urma sa se ocupe de subiecte sociale precum imigratia sau educatia, a relatat marti presa americana.

Zuckerberg incearca sa construiasca acest grup impreuna cu unul din colegii sai de la Universitatea Harvard, Joe Green, iar un anunt oficial ar urma sa fie facut in urmatoarele saptamani, scrie Wall Street Journal, care citeaza surse apropiate de acest dosar, scrie Agerpres.

Initiativa a fost de asemenea evocata si de San Francisco Chronicle.

Grupul incearca sa stranga circa 50 de milioane de dolari si ar fi obtinut deja angajamente de cateva zeci de milioane din partea lui Zuckerberg si a altor circa zece lideri din sectorul tehnologic, printre care Reid Hoffman, fondatorul LinkedIn, conform Wall Street Journal.

Grupul va face campanie in special pentru a facilita accesul la cetatenia americana pentru imigranti, o reforma a sistemului educativ sau chiar finantarea cercetarii stiintifica.

Mark Zuckerberg nu este la prima incursiune in politica. El a organizat la inceputul acestui an o reuniune de strangere de fonduri in locuinta sa Palo Alto din California pentru contribui la realegerea guvernatorului republican din New Jersey, Chris Christie.loading...

Adauga un comentariu