Eveniment-Social

Fonduri de un milion de euro pentru asfaltarea drumurilor din Schitu Duca

Publicat: 03 ian. 2011
1

@ Uniunea Europeana a aprobat recent un proiect in valoare de aproximativ un milion de euro pentru asfaltarea drumurilor comunale din satele Dumitrestii Galatii, Poiana, Pocreaca si Slobozia, din comuna Schitu Duca

Anul acesta vor fi asfaltate unele dintre cele mai importante drumuri din comuna Schitu Duca. Asta deoarece Uniunea Europeana a aprobat, la sfarsitul anului trecut, un proiect in valoare de circa un milion de euro pentru asfaltarea drumurilor din comuna condusa de primarul social-democrat Mihai Mihalache. „Am o veste buna pentru locuitorii comunei Schitu Duca, acum la inceput de an. Vreau sa-i anunt ca le-am adus un milion de euro pentru modernizarea comunei. Vreau sa-i asigur, de asemenea, pe locuitorii comunei Schitu Duca de faptul ca voi atrage cat mai multe fonduri europene. Voi face din Schitu Duca o comuna europeana”, a declarat Mihai Mihalache.
Lucrarile de modernizare a drumurilor vor incepe in primavara acestui an. Vor fi asfaltate urmatoarele drumuri: Dumitrestii Galatii – Poiana, Poiana – DN 24, DN 24 – Pocreaca, Slobozia – Schitu de Maici Adormirea Maicii Domnului.
Fondurile au fost alocate in cadrul programului Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala – Masura 125 si se refera, in special, la modernizarea unor drumuri care duc spre exploatatii agricole sau forestiere.
De asemenea, Primaria comunei Schitu Duca a depus la Ministerul Dezvoltarii un proiect pentru a mai asfalta inca 7,5 kilometri de drum in comuna. Proiectul, care prevede asfaltarea a inca 2 kilometri de drum in satul Poieni, 1 kilometru in satul Schitu Duca, 3 kilometri in Dumitrestii Galatii si un kilometru in Satu Nou, are sanse mari sa fie aprobat.
Anul trecut, primarul Mihai Mihalache a reusit sa consolideze si sa modernizeze scoala generala din comuna, cheltuind doar 7 miliarde lei vechi din fondurile alocate de la bugetul Consiliului Judetean Iasi.

Adauga un comentariu