Local

Fonduri europene de milioane de euro pentru scolile din municipiul Iasi

Publicat: 13 apr. 2014
1

@ Fondurile europene neutilizate in cadrul POR ar putea inchide sase santiere pentru care Guvernul si Primaria nu mai au bani @ Continuarea si inchiderea santierelor pana la finele lui 2015 ar putea fi realizate cu banii necheltuiti in cadrul POR

Infrastructura scolara din municipiu ar putea beneficia de o finantare de circa 23 de milioane de lei. Fondurile disponibile provin din economiile facute la proiectele europene gestionate de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est. Municipalitatea vrea sa obtina finantarea a sase proiecte care presupun finalziarea unor lucrari deja incepute, vizate fiind Colegiul Tehnic Gh. Asachi„, Liceul de Informatica Grigore Moisil„, Scoala Primara „Carol I” din cadrul Colegiului „Costache Negruzzi”, Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, Scoala 33 „M. Kogalniceanu” si Scoala „Ion Simionescu”. „Cererile de proiecte pot fi depuse pana pe 16 aprilie. Din acest motiv s-a decis programarea pentru marti a unei sedinte extraordinare de Consiliu Local pentru aprobarea incheierii unor acorduri de parteneriat intre municipalitate, ca Unitate Teritorial Administrativa, si unitatile scolare. Valoarea proiectelor ar fi de circa 23 de milioane de lei, iar cofinantarea primariei de doua procente”, a precizat Anca Preda, consilier local al PP-DD.

Banii trebuie cheltuiti intr-un an jumatate

Proiectul cu valoarea cea mai mare, 11,2 milioane de lei, „Executie lucrari de reabilitare si modernizare campus Scolar la Colegiul Tehnic Gh. Asachi” are ca obiect modernizarea atelierelor scoala, a corpurilor B si D ale scolii, a cantinei, a corpului A de sport si presupune lucrari de consolidare si reabilitare a instalatiilor electrice, termice si sanitare. Pentru finalizarea extinderii corpului A a Liceului de Informatica „Grigore Moisil”, care mai include si desfiintarea unei magazii anexa, valoarea totala a investitiei ar urma sa fie de 3,71 milioane de lei, din care contributia municipalitatii ar fi de 73.046 de lei.

In ceea ce priveste consolidarea, reabilitarea si reamenajarea Corpului A al Scolii Primare „Carol I” din cadrul Colegiului „Costache Negruzzi”, finantarea pe care municipalitatea spera sa o obtina este de 2,78 milioane de lei, din care cofinantarea ce va trebui asigurata este de 54.563 de lei. „O alta lucrare importanta pe care o avem in vedere este reabilitarea Caminului Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida”, ce presupune consolidarea structurii, recompartimentarea interioara pentru crearea de grupuri sanitare la fiecare camera, construirea unei sarpante din lemn peste acoperisul terasa si anveloparea termica, valoarea totala fiind de 2.6 milioane de lei. Consolidarea unui corp de la Scoala 33 „M. Kogalniceanu” pentru care sunt necesare 1,41 milioane de lei, dar si reabilitarea, modernizarea si igienizare Scolii „Ion Simionescu”, pentru care sunt necesare 1,26 milioane de lei sunt de asemenea avute in vedere”, a precizat viceprimarul Mihai Chirica. Lucrarile ce vor primi finantare ar trebui incheiate pana la finele lui 2015.

Adauga un comentariu