News Flash:

Fonduri europene pentru brutarii si depozite frigorifice

22 Martie 2008
3111 Vizualizari | 0 Comentarii
• Fermierii, grupurile de producatori si cooperativele pot solicita finantari pentru construirea si modernizarea cladirilor utilizate pentru productia agricola la nivel de ferma, pentru construirea sau modernizarea centralelor termice, serelor si instalatiilor de irigat

Organizatia Junior Chamber International Iasi
a organizat vineri, in Sala Galbena a Prefecturii, in parteneriat cu Oficiul Judetean pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJDRP) Iasi si cu Institutia Prefectului Judetului Iasi, o conferinta de prezentare a oportunitatilor de finantare prin Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (FEADR). La eveniment au participat o serie de intreprinzatori privati care doresc sa obtina fonduri nerambursabile pentru proiecte de investitii in agricultura. Reprezentantii OJDRP Iasi au prezentat micilor intreprinzatori posibilitatile de accesare a fondurilor europene pe masurile 121- Modernizarea exploatatiilor agricole si 123- Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere.

Fermierii, grupurile de producatori si cooperativele pot solicita finantari pentru construirea si modernizarea cladirilor utilizate pentru productia agricola la nivel de ferma, pentru construirea sau modernizarea centralelor termice, serelor si instalatiilor de irigat. Beneficiarii mai pot accesa fonduri pentru achizitionarea de tractoare noi, combine de recoltat, masini, utilaje, instalatii, echipamente si accesorii, precum si achizitionarea de mijloace de transport specializate, necesare activitatii de productie, identificate ca necesare prin studiul de fezabilitate. "Nu putem face agricultura performanta fara utilaje performante. Militam pentru modernizarea parcului de masini agricole si pentru celelalte investitii pentru a ridica nivelul de trai. Accesarea fondurilor nu este complicata, insa fondurile trebuie justificate pana la ultimul ban. Trebuie sa avem in vedere particularitatile judetului nostru, sa dirijam investitiile care nu se preteaza climei si solului judetului", a sustinut Liviu Bulgaru, directorul OJDRP Iasi. Prin masura 123- Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere, microintreprinderile si intreprinderile mici si mijlocii pot obtine fonduri nerambursabile pentru constructii noi sau modernizari pentru depozitarea produselor, inclusiv depozite frigorifice en-gross, pentru imbunatatirea controlului intern al calitatii materiei prime si a semifabricatelor sau investitii pentru producerea si utilizarea energiei din surse regenerabile. Cererile de finantare, precum si orice alte documente suplimentare se depun la sediul OJDRP din Iasi.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sala galbena fonduri nerambursabile fermierii cooperativele
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1427 (s) | 25 queries | Mysql time :0.032658 (s)