Stiri Turism

Fonduri europene pentru implicarea locuitorilor Deltei in turism

Publicat: 22 nov. 2018
9

Grupul de actiune locala (GAL) Oamenii Deltei initiat de Asociatia Ivan PatzaichinMila 23 intr-una din cele mai izolate zone ale Deltei Dunarii a selectat proiecte in valoare totala de circa 1,1 milioane de euro pentru a primi finantare din fonduri europene, cele mai multe proiecte, respectiv 12, fiind depuse de localnici care doresc sa se implice in activitati de turism.

Cele 19 proiecte selectate in vederea finantarii au o valoare totala de 1.094.769,59 de euro, iar sumele cele mai mici, de cate 30.000 de euro, vor fi obtinute de proprietari ai unor locuinte care vor fi modernizate pentru a putea gazdui turisti.

"Unele proiecte sunt in faza finala de semnare si ne bucura in mod special numarul proiectelor depuse de unii localnici pentru modernizari si incurajarea activitatilor ecoturistice in zona", a declarat, pentru AGERPRES, co-fondatorul Asociatiei Ivan Patzaichin-Mila 23, Teodor Frolu.

Unul din proiectele inovative depuse spre finantare in cadrul GAL Oamenii Deltei vizeaza reabilitarea morii din comuna Chilia Veche.

"Proiectul pentru moara de la Chilia Veche este intr-o faza destul de avansata de clarificari. Speram sa treaca cu bine de aceasta etapa si sa primeasca finantare. Este un proiect pe care l-am promovat de ani si ar fi extrem de util pentru intreaga zona sa existe aceasta moara, nu doar ca obiectiv turistic, ci chiar sa functioneze si sa avem faina de Chilia Veche. Ar fi un produs local recuperat", a mai spus Frolu.

Valoarea totala a acestui proiect este de 167.911,3 euro si reprezinta cea mai mare investitie care s-ar realiza in zona cu fonduri europene oferite prin acest grup.

GAL Oamenii Deltei se adreseaza populatiei si autoritatilor din comunele C.A. Rosetti, Chilia Veche, Crisan si Maliuc, considerate printre cele mai izolate unitati administrativ-teritoriale din Delta.

In baza unei Strategii de dezvoltare locala, GAL Oamenii Deltei ofera granturi in valoare totala de peste 2 milioane de euro, investitiile care nu genereaza venit urmand sa aiba asigurata finantarea in proportie de 100%.

Adauga un comentariu