News Flash:

Fonduri nerambursabile de 100 milioane euro pentru pensiuni

13 Aprilie 2010
2765 Vizualizari | 0 Comentarii
• Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) urmeaza sa contracteze 269 de proiecte selectate pentru finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), din cadrul Masurii 313, "Incurajarea activitatilor turistice"

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) urmeaza sa contracteze 269 de proiecte selectate pentru finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), din cadrul Masurii 313, "Incurajarea activitatilor turistice", fondurile europene alocate fiind de 198 milioane lei. Proiectele au fost depuse în sesiunea pentru Masura 313, desfasurata între 12 octombrie - 6 noiembrie 2009. Fondurile europene nerambursabile care vor fi acordate acestor proiecte selectate sunt de peste 198 milioane lei", se arata într-un comunicat al APDRP. Suma alocata pentru finantarea proiectelor depuse în sesiunea din perioada octombrie - noiembrie a fost de 68 milioane euro. Pentru Masura 313 au fost depuse, în sesiunea mentionata, 329 de proiecte conforme, cu valoarea totala eligibila de 107,15 milioane de euro. Finantarea nerambursabila care va fi acordata solicitantilor se refera la realizarea unor activitati diversificate pentru dezvoltarea activitatilor turistice în zonele rurale. "Astfel, o investitie populara printre solicitantii de finantare este cea legata de construirea sau modernizarea pensiunilor turistice, însa au fost aprobate si proiecte care privesc înfiintarea de complexe de bungalow-uri, investitii în activitati recreationale sau în baze recreative de agrement. Finantarea nerambursabila în cadrul acestei Masuri poate reprezenta pana la 70 la suta din valoarea totala eligibila a investitiei, dar nu va depasi 200.000 de euro", se mai arata în comunicat.
Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin Masura 313 sunt micro-întreprinderile, dar si persoane fizice neînregistrate ca agenti economici care se vor angaja ca pana la data semnarii contractului de finantare sa se autorizeze cu un statut minim de persoana fizica autorizata si sa functioneze ca microîntreprindere. De asemenea, beneficiari eligibili pot fi si comunele, prin reprezentantii lor legali, Asociatiile de Dezvoltare Intercomunitara realizate doar între comune si organizatiile non-guvernamentale, în conditiile în care aplica pentru proiecte de interes public si negeneratoare de profit.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2607 (s) | 22 queries | Mysql time :0.140202 (s)