Economic Local

Fonduri nerambursabile disponibile prin PNDR 2020 pentru finantarea investitiilor în procesarea produselor agricole

Publicat: 19 nov. 2018
1

@ Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale reaminteste tuturor celor interesati ca, în aceasta perioada, sunt fonduri disponibile pentru investitii în procesarea si marketingul produselor agricole, prin intermediul submasurii 4.2 din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020

Din alocarea de 203 milioane de euro, stabilita pentru sesiunea din acest an, au fost depuse cereri de finantare în valoare de 116 milioane de euro. Data limita de depunere a solicitarilor de finantare pentru procesarea produselor agricole este 31 ianuarie 2019, în limita fondurilor disponibile.

"Îi încurajez pe cei care doresc sa investeasca în procesarea produselor agricole sa scrie si sa depuna proiecte în aceasta sesiune. În acest moment avem fonduri disponibile atât pentru înfiintarea unitatilor de procesare, cât si pentru dezvoltarea si modernizarea acestora. Cu ajutorul fondurilor europene pe care le gestionam, agricultorii produc multe materii prime, dar trebuie facut pasul firesc catre investitii în centre de colectare, de procesare, în unitati care pot asigura un lant alimentar integrat. Valoarea sprijinului acordat pentru procesare poate ajunge pâna la 2,5 milioane de euro, o suma importanta pentru cei care doresc sa investeasca în acest sector. De asemenea, în aceasta perioada sunt active mai multe linii de finantare prin intermediul carora se pot solicita fonduri europene prin PNDR 2020", au precizat reprezentantii AFIR.

Citeste si: Arbusti si butasi de flori, distribuiti gratuit asociatiilor si institutiilor

Solicitantii pot depune cereri pentru participarea pentru prima data la scheme de calitate (sM 3.1), alocarea aferenta acestei submasuri fiind de 6,1 milioane de euro.

De asemenea, investitiile în exploatatii agricole (sM 4.1), componenta sector vegetal (zona montana) beneficiaza de o alocare de 26 milioane de euro, fiind depuse solicitari de finantare de 11,8 milioane de euro.

Citeste si: Moloz si gunoaie aruncate in cantitati mari pe spatiile verzi din Iasi

În cazul sM 4.1, componenta sector vegetal, zona montana, depunerea cererilor de finantare se poate opri înainte de termen, daca valoarea publica totala a proiectelor depuse atinge plafonul de 150 la alocarea sesiunii.

Citeste si: Fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii agricole

Totodata, precizam ca în primele 5 zile calendaristice ale etapelor de depunere nu se aplica aceasta prevedere si sesiunea ramâne deschisa chiar daca plafonul de depunere a fost depasit. Toti cei interesati pot consulta depunerile în timp real si disponibilul ramas prin intermediul liniilor de finantare mentionate mai sus, accesând link-ul direct catre contorul de pe pagina de internet a AFIR, https://online.afir.info/ContorIntegration/DetaliiDisponibil.

Adauga un comentariu