News Flash:

Fonduri pentru finantarea microintreprinderilor

15 Martie 2008
812 Vizualizari | 0 Comentarii
• Pentru Regiunea de nord-est, alocarea financiara disponibila pentru prima perioada de depunere a proiectelor pentru dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii iesene este de 6,4 milioane Euro

Reprezentantii intreprinderilor mici si mijlocii din judetul Iasi pot depune, la Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Est Piatra- Neamt, proiectele pentru accesarea fondurilor europene. Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a lansat, zilele trecute, cererea deschisa de proiecte pentru Axa 4 a Regio-Programului Operational Regional Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local, domeniul major de interventie 4.3- Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor.

In cadrul acestui domeniu, vor fi eligibile proiectele care vizeaza construirea, extinderea sau modernizarea spatiilor de productie si de prestare servicii ale microintreprinderii, achizitionarea de echipamente si tehnologii noi, moderne, pentru activitatea de productie, precum si achizitionarea de sisteme IT. Pentru regiunea de nord-est, alocarea financiara disponibila pentru aceasta prima perioada de depunere, intre 13 martie si 16 iunie, este de 6,4 milioane Euro. Alocarea financiara orientativa pentru perioada 2007-2013, pentru sprijinirea microintreprinderilor, este de 32,66 milioane Euro. Beneficiarii eligibili in cadrul acestui domeniu de interventie sunt societatile comerciale si societatile cooperative care se incadreaza in categoria microintreprinderilor, conform legislatiei in vigoare. Solicitantii pot primi pana la 200 mii Euro, in functie de valoarea proiectului si de finantarile primite in ultimii trei ani. Astfel, dupa cum sustin reprezentantii ADR NE, daca solicitantul a mai beneficiat de o alta finantare in ultimii trei ani fiscali, acesta va putea primi o suma de maxim 200 mii Euro, adunand aici si finantarea primita anterior. "Valoarea maxima a ajutorului ce poate fi acordat unei intreprinderi, din fonduri publice, intr-o perioada de pana la trei ani fiscali este de 200.000 Euro, in conformitate cu reglementarile comunitare privind concurenta si ajutorul de stat. Solicitantul care nu a beneficiat in ultimii trei ani de finantare va putea primi maxim 200 mii Euro. Solicitantul care a mai beneficiat de o alta finantare va putea primi maxim 200 mii Euro, cu tot cu suma acordata prin alta finantare", a explicat Gabriela Bobeanu, din partea ADR NE. In cazul intreprinderilor din domeniul transportului rutier, respectiv transportul de marfa si transportul de calatori pe cale rutiera, valoarea maxima a ajutorului care poate fi acordat in regim de minimis este de 100.000 Euro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sisteme it fonduri publice finantare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1213 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013478 (s)